Recept

Zalm gevuld met Feta en Spinazie

Gevulde zalm

Zalm gevuld met feta en spinazie is een verfijnd gerecht dat perfect past bij de feestdagen. De zachte zalmfilet wordt gevuld met een romige mix van feta en spinazie, wat zorgt voor een smaakvolle en kleurrijke combinatie. Dit gerecht is niet alleen feestelijk om te zien, maar ook eenvoudig om te bereiden. Ideaal voor een elegant kerstdiner!

Bereiding van de zalm gevuld met feta en spinazie

Zet de oven aan op 175 graden.

Snijd de zongdroogde tomaatjes in kleine stukjes en brokkel ook de feta alvast.

Pak een koekenpan en verhit hier en beetje olijfolie in. Bak de babyspinazie en voeg daarna de zongedroogde tomaatjes en feta toe. Roer alles goed door elkaar tot de spinazie geslonken is. Kruid het feta-spinaziemengsel met de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe aan het mengsel en roer alles nog eens goed door elkaar.

Pak een ovenschaal en leg hier de twee stukjes zalm in. Snijd een inkeping aan de bovenkant van de zalm. Besprenkel vervolgens met olijfolie en kruid de zalm met peper en zout.

Schep het spinazie-feta mengsel uit de pan en verdeel deze over de inkepingen van beide zalmfilets.

Schuif dan de ovenschaal in de oven en bak de zalm af in ongeveer 17 minuten.

Serveer de zalm met groente, zoals haricot vert of broccoli, en met lekkere gebakken aardappeltjes.

Tip: Rooster wat pijnboompitjes en verdeel deze over de stukjes zalm.

Enjoy!

Gevulde zalm
Gevulde zalm
Gevulde zalm

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis GerechtenFeestdagenKerst