Recept

Zalm in Sinaasappel-Honing Marinade

Zalm in Sinaasappel-Honing Marinade
Zalm in Sinaasappel-Honing Marinade
Zalm in Sinaasappel-Honing Marinade

Het wordt weer eens tijd voor een nieuw visgerecht. Onlangs maakten wij deze heerlijke gebakken zalm in een sinaasappel-honing marinade. Je zou het niet zeggen, maar het is heel eenvoudig klaar te maken. Deze smaken passen zo lekker bij de zalm, dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Heerlijk om aan familie of gasten voor te zetten. Serveer de zalm met wat rijst en groente zoals broccoli.

De Zalm in een Sinaasappel-Honing marinade

Pers een sinaasappel uit en giet de sap in een kommetje. Voeg dan de eetlepels honing en sojasaus hier aan toe. Pers ook een teentjes knoflook uit en roer deze door de marinade.

Verhit de koekenpan met een beetje boter. Bak de zalm als eerste op de huid, ongeveer 3-4 minuten lang, en draai hem dan om voor nog eens 2 minuten. Giet dan de marinade over de zalm in de pan. De sinaasappelsap zal intrekken waardoor de saus dikker en stroperig wordt, dit duurt ongeveer een minuut. Haal de zalm goed door de saus zodat hij volledig bedekt is. Haal de zalm dan van het vuur en giet de overige saus over de stukjes zalm.

Serveer de zalm met witte rijst en snipper hier nog wat ringetjes bosui over heen. Eet smakelijk!

Zalm in Sinaasappel-Honing Marinade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVis Gerechten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter