Het wordt weer eens tijd voor een nieuw visgerecht. Onlangs maakten wij deze heerlijke gebakken zalm in een sinaasappel-honing marinade. Je zou het niet zeggen, maar het is heel eenvoudig klaar te maken. Deze smaken passen zo lekker bij de zalm, dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Heerlijk om aan familie of gasten voor te zetten. Serveer de zalm met wat rijst en groente zoals broccoli.
De Zalm in een Sinaasappel-Honing marinade
Pers een sinaasappel uit en giet de sap in een kommetje. Voeg dan de eetlepels honing en sojasaus hier aan toe. Pers ook een teentjes knoflook uit en roer deze door de marinade.
Verhit de koekenpan met een beetje boter. Bak de zalm als eerste op de huid, ongeveer 3-4 minuten lang, en draai hem dan om voor nog eens 2 minuten. Giet dan de marinade over de zalm in de pan. De sinaasappelsap zal intrekken waardoor de saus dikker en stroperig wordt, dit duurt ongeveer een minuut. Haal de zalm goed door de saus zodat hij volledig bedekt is. Haal de zalm dan van het vuur en giet de overige saus over de stukjes zalm.
Serveer de zalm met witte rijst en snipper hier nog wat ringetjes bosui over heen. Eet smakelijk!
Beste meiden,
Deze marinade klinkt heerlijk! Is het ook mogelijk om de zalm in een kom in de marinade te leggen en dat enkele uren in te laten trekken? Ik wil het recept namelijk gebruiken tijdens het gourmetten.
Groetjes!
Hi Annelies,
Wat een leuk idee! het is zeker mogelijk om de zalm wat langer te marineren, op deze manier worden de smaken alleen maar sterker. Wij hebben het zelf alleen niet uitgeprobeerd dus kunnen natuurlijk niet met alle zekerheid zeggen dat net zo lekker is. Doorgaans is dit zeker wel mogelijk of vaak wel nog lekkerder.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ziet er allemaal heerlijk uit ,ik ga het zeker maken!RR
Hi Rita,
Super leuk! Laat ons weten wat je er van vindt!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma