Recept

Zalm met Feta Kruidenkorst

Zalm met feta kruidenkorst
Zalm met Feta Kruidenkorst
Zalm met Feta Kruidenkorst

Deze zalm met feta kruidenkorst is een feestelijke manier om vis te eten. De zalm heeft een heerlijke korst van dille, peterselie, panko en feta, waardoor het gerecht extra lekker is. Het gerecht is binnen een halfuurtje klaar en kost je enkel een paar minuutjes tijd. De rest van het werk doet de oven en dat is ideaal als je een heerlijk kerstdiner gaat voorbereiden. Terwijl de vis lekker gaart in de oven, kun jij weer verder met de rest..

Bereiding Zalmfilet met Feta Kruidenkorst

Zet de oven aan op 180 graden.

Hak de peterselie en dille fijn en gooi deze kruiden in een bakje. Voeg dan ook de feta en panko toe aan de kruiden en prak alles met een vork fijn. Pers een citroen uit en voeg 1 eetlepel citroensap toe aan de kruiden, feta en panko.

Plaats de zalmfilets in een ovenschotel en schep hier het feta kruidenmengsel boven op. Zorg ervoor dat de bovenkant van beide zalmfilets goed bedekt zijn.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de zalmfilets gaar in 25 minuten.

Ondertussen kun je eventueel wat haricots verts koken als garnering op het bord. Wanneer de zalm gaar is, leg je eerst de groente op het midden van het bord en daar plaats je de zalmfilet overheen.

Geniet van dit feestelijk gerecht!

Op zoek naar een ander feestelijk zalm gerecht? Ga dan eens voor deze Zalm en Croûte.

Zalm met feta kruidenkorst
Zalm met feta kruidenkorst

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondHoliday treatsVis GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter