Zalm en asperges passen onwijs goed bij elkaar. Niets voor niets zie je dan ook veel recepten met deze combinatie. Vaak met gerookte zalm maar ook regelmatig met een moot zalm. Ook wij zijn gek op de combinatie van deze twee en dus maakten wij er heerlijke pakketjes mee. Deze zalm pakketjes met asperges zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens erg gezond en makkelijk. Heerlijk op smaak gebracht met simpel wat peper, zout en kruidenboter. Verder hoef je alleen maar te wachten tot de vis in de oven gaart.
Bereiding van de Zalm Pakketjes met Asperges
Zet de oven alvast aan op 180 graden.
Schil de asperges en kook deze 10 minuten lang met een beetje zout.
Pak twee grote stukken aluminiumfolie. Plaats vier asperges op één stukje folie en plaats hier het stukje zalm op. Smeer dan de volle theelepel kruidenboter uit op het stukje zalm. Kruid het pakketje nog met een beetje zwarte peper.
Vouw de pakketjes dicht en leg deze op een rooster. Plaats het rooster in de oven en bak de zalm pakketjes met asperges in 25 minuten gaar.
Heerlijk om te eten met wat stokbrood of wat gebakken aardappeltjes.
Deze pakketjes zijn ook super leuk om op de BBQ te leggen!
Liever een anders zalmpakketje klik dan hier. Heb je liever een ander asperge gerecht, klik dan hier. Wij hebben het allemaal 🙂
L.s.!
Tip:laat de asperges nooit 25 min. koken. Hoogstens 10 min.anders worden ze helaas veel te flebberig, vooral als ze dan ook nog in de oven moeten..ze behoren nl. wel nog wat bite te houden…succes.
Hi Peter,
Bedankt voor de tip. Het is inderdaad lekker als de asperges nog een beetje bite hebben.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Eigenlijk een vraag
Kan dit gerecht ook met ingevroren zalm gemaakt worden? Of moet het echt wel ontdooid zijn?
Hi Priscilla,
Je kunt het beste wel ontdooide zalm gebruiken en deze vervolgens in de pakketjes afbakken.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Het smaakte heerlijk. Asperges maar even gekookt! Gaan we vaker op tafel zetten!
Hi Ineke,
Wat goed om te horen! Het pakketje is hier ook favoriet!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Tip: Asperges maar kort blancheren in kokend water en vervolgens jullie recept volgen. Anders wordt de asperge overgaar…
Goed recept. Dank.
Hi Else,
Bedankt voor de tip! Wij hebben ze laatst ook weer gemaakt en kwam daar inderdaad achter.
Fijn dat het gesmaakt heeft!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo , kan je deze pakketjes ook op voorhand maken om dan bv pas savonds in de oven te doen? Of worden ze dan wat slenzig?
Mvg
Hoi Melanie,
Excuses voor de late reactie. Ik denk persoonlijk dat het niet echt lekkerder wordt vanwege de asperges. Wellicht als je ze heel kort kookt van te voren dat het dan wel kan.
Wij hebben het zelf nog niet eerder geprobeerd, mocht jij het wel gaan proberen dan horen wij graag of het gesmaakt heeft.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik heb hem al een keer gemaakt en het was zalig, morgen eten we het nogmaals. Wel een vraagje, hoeveel koolydraat en calorieën bevat dit ?
Mijn complimenten aan jullie.
Groetjes Yvonne
Hi Yvonne,
Wat leuk om te horen dat het recept goed slaagt bij jullie thuis. Qua koolhydraten en calorieen, dat vinden wij lastig om te zeggen. Het beste kun je alle ingredienten en de precieze hoeveelheden in een app of online opzoeken. Die kunnen meer accurate informatie geven.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dames Oudejans, een makkelijk recept; was heerlijk, geserveerd met Pommes Duchess. Voor herhaling vatbaar. Heb een foto toegevoegd.
Groetjes uit De Rijp.
Hi Rina,
Wat leuk om te horen dat het goed gesmaakt heeft! Daar zijn wij erg blij om 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Lijkt me heerlijk. Zodra het weer aspergetijd is ga ik het maken. 15 min asperges koken is echt te lang. Ik kook ze altijd 8 minuten en dan het vuur uit en ze nog 10 minuten laten nagaren in het hete water.
Hi Agnes,
Ja dit is een ontzettend lekker recept! Ook erg lekker met groene asperges. Dat is een net zo lekkere combinatie met de zalm.
8 minuten koken en dan nagaren in het hete water kan ook zeker. De asperges worden natuurlijk ook nog in de oven afgebakken.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Je kunt aluminiumfolie beter vervangen door bakpapier. Als aluminiumfolie warm wordt geeft t giftige stoffen af. Je kunt er wel een schaal mee afdekken. Verder toprecept. Zo fijn dat t aspergeseizoen weer begonnen is
Hi Ingrid,
Goede tip! Wij gaan ook weer volop genieten van asperges dit seizoen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoe la g in de oven hoeveel graden
Hoi Tonnie,
Zoals beschreven in de tekst: 180 graden en 25 minuten in de oven.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik kook ze wel graag 20 minuten want een bite houd ik niet van en de smaak komt dan ook meer tot zijn recht.
Hi Engel!
Ja dat kunnen we goed begrijpen. Goed dat je het opnoemt, zo kan iedereen de asperges koken hoe zij het zelf het lekkerste vinden.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma