Recept

Knoflooksaus

Knoflooksaus
Knoflooksaus

Knoflooksaus, heerlijk vinden wij het. Zelf maken is super gemakkelijk en kost zowat geen tijd. Daarnaast is het ook nog eens veel lekkerder! Deze saus kan je eigenlijk bij alles wel gebruiken. Het is heerlijk bij shoarma, bij de bbq, maar ook bij het gourmetten. Vanaf nu hoef je geen flessen knoflooksaus meer te kopen, maar kan jij het gewoon zelf maken.

Er zijn zelfs verschillende soorten knoflooksaus. Bekende vormen van knoflooksaus zijn namelijk de aioli en de tzatziki. De ‘gewone’ knoflooksaus is die wij hier kennen. Dit is op basis van mayonaise, room, knoflook en peterselie. Vandaag maken we een hele speciale saus met maar 3 ingrediënten, namelijk Griekse Yoghurt, bieslook en natuurlijk knoflook.

Griekse yoghurt is wat dikker en romiger dan de normale yoghurt. Het bevat veel calcium, veel eiwit en is een bron van probiotica (wat helpt bij spijsvertering). Daarnaast heeft de knoflook ook veel gezondheidsvoordelen. Knoflook bevat namelijk flink veel antioxidanten, zwavelverbindingen, Flink wat vitamines (B1, B6, foliumzuur en C) en ook mineralen waaronder kalium en fosfor.

Bereiding

Snijd de knoflookteentjes fijn of gebruik een knoflookpers om het fijn te persen. Snijd hierna ook de bieslook fijn. Meng de bieslook (bewaar wat bieslook voor eroverheen) en de knoflook met de Griekse yoghurt en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast. Op deze manier kan de knoflook goed intrekken in de yoghurt. Hierna kan je deze snelle knoflooksaus lekker gebruikt worden.

Als je na het eten van deze knoflooksaus een heerlijke kruidenthee drinkt met bijvoorbeeld munt of peterselie ben je ook zo weer van de knoflookgeur af. Melk werkt ook goed tegen de geur van knoflook. Indien je geen problemen hebt met de knoflookgeur is het leuk om te weten dat de geur muggen op afstand houdt. Waar knoflook allemaal niet goed voor is!

Geniet ervan!

Knoflooksaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondDips, Sauzen en Smeersels

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter