Recept

Zelf Limoncello Maken

Zelf Limoncello maken
Zelf Limoncello Maken

Heb je ooit gedacht dat het super makkelijk is om zelf limoncello te maken? Wij niet en kochten dan ook altijd braaf een flesje uit de supermarkt. Toch besloten wij het laatst eens te proberen. Verrassend genoeg is het super makkelijk te maken. Maar je geduld wordt wel eventjes op de proef gesteld. Je moet namelijk 4 weken wachten tot jij een heerlijke fles limoncello hebt gemaakt. Dan kun je lekker genieten van deze Italiaanse likeur met een klontje ijs in de zon. Je kunt er een lekkere cocktail mee maken of deze heerlijke tiramisu.

Zelf Limoncello maken

Zoals al gezegd, is het super makkelijk om zelf limoncello te maken.

Schil alle citroenen en doe de schillen in een grote fles. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk wit aan de schil zit. Hierdoor kan de limoncello al gauw te bitter worden. Giet dan de alcohol bij de citroen schillen in de fles. Sluit de fles goed af en plaats dan de fles minimaal 3 weken op een donkere en koele plek. Schud de fles af en toe zodat de citroen goed mengt met de alcohol.

Na 3 weken wordt het tijd om de limoncello af te maken met suikerwater. Plaats de suiker met het water in een pannetje en breng het kort aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem het dan van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen en voeg het dan toe aan de fles met citroenschil en alcohol.

Laat alles nog 1 weekje in een donkere, koele plek staan. Daarna kun je genieten van een heerlijk glaasje limoncello.

Enjoy!

Zelf Limoncello maken
Zelf Limoncello maken
Zelf Limoncello maken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCocktailsDrankjes

Reacties (20)

Laat gerust een reactie achter