
Heb je ooit gedacht dat het super makkelijk is om zelf limoncello te maken? Wij niet en kochten dan ook altijd braaf een flesje uit de supermarkt. Toch besloten wij het laatst eens te proberen. Verrassend genoeg is het super makkelijk te maken. Maar je geduld wordt wel eventjes op de proef gesteld. Je moet namelijk 4 weken wachten tot jij een heerlijke fles limoncello hebt gemaakt. Dan kun je lekker genieten van deze Italiaanse likeur met een klontje ijs in de zon. Je kunt er een lekkere cocktail mee maken of deze heerlijke tiramisu.
Zelf Limoncello maken
Zoals al gezegd, is het super makkelijk om zelf limoncello te maken.
Schil alle citroenen en doe de schillen in een grote fles. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk wit aan de schil zit. Hierdoor kan de limoncello al gauw te bitter worden. Giet dan de alcohol bij de citroen schillen in de fles. Sluit de fles goed af en plaats dan de fles minimaal 3 weken op een donkere en koele plek. Schud de fles af en toe zodat de citroen goed mengt met de alcohol.
Na 3 weken wordt het tijd om de limoncello af te maken met suikerwater. Plaats de suiker met het water in een pannetje en breng het kort aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem het dan van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen en voeg het dan toe aan de fles met citroenschil en alcohol.
Laat alles nog 1 weekje in een donkere, koele plek staan. Daarna kun je genieten van een heerlijk glaasje limoncello.
Enjoy!



Hallo zussen
Kan ik de suiker ook met suikervervanger maken?
Hi Kathy,
Dat kan zeker, welke vervanger zou je willen gebruiken?
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Hallo, net jullie recept gemaakt van de limoncello
Wat doe jullie met de geschilde citroenen die over blijven?
Tips zijn welkom
Alvast bedankt
Hi Hilde,
Met de citroensap kun je heel wat lekkere recepten maken die bij ons op de blog staan. Bijvoorbeeld deze heerlijke Chinese citroenkip of onze citroen risotto met groene asperges.
Binnenkort komt er ook een heerlijke citroencake online.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik maak de limoncello al jaren zo en drink iedere zaterdag om 5 uur een borrel maar sinds enkele weken hebben wij de spritz limoncello gevonden en dit is nu onze zaterdagmiddag borrel supper lekker hier het recept voor 2 pers. 0,20 cl limoncello 0,40 cl 0,10 cl bronwater en ijsklontjes
Hi Henk,
Lekker is limoncello he, wij genieten er ook vaak van.
De cocktail klinkt erg goed, die gaan we zeker binnenkort een keertje proberen. Bedankt voor de tip!
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Ik maak mijn lemon cello ook zo maar ik vervang het met minder water en meer vodka laat 300 ml water met 300gr suiker koken dan afkoelen en nog 400ml vodka erbij proberen waard
Hi Diane,
Bedankt voor de tip! Gaan wij de volgende keer een keertje proberen:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Koele donkere plek?
Ik woon in het buiteland. In huis is het alleen maar koel als de airco aan staat.. tips waar ik het kan neer zetten?
Moet er bij de suikerwater nog extra vodka toegevoegd worden?
Groetjes.
Hi Sem,
Ja dat wordt dan wel iets lastiger. Een koelkast is bijvoorbeeld een goede koele, donkere plek om de fles te bewaren. Ik zou het sowieso in een donkere plek en hopelijk is het daar niet al te warm.
Betreft het suikerwater, bij de bereiding daarvan hoeft geen vodka. Het suikerwater voeg je namelijk toe aan de vodka en citroenschillen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hey bedankt voor jullie snelle reactie!
Dus het mag ook in de koelkast?
Ik bedoelde meer als aanvulling om de fles helemaal vol te laten schenken. Dus eerst schillen met vodka en dan in de koelkast bewaren suikerwater na 3 dagen toevoegen en als extra nog vodka of is dat to much?
Ik hoorde laatst iemand die er thee bij toevoegde hebben jullie daar van gehoord? En zouden jullie weten wanneer je dat erbij moet toevoegen?
Nogmaals bedankt voor de snelle reactie.
Liefs
Lekker bij de citroenen verbena toevoegen
Ook een goed idee! Lekker!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo zussen,
Ik wil graag jullie limoncello recept gaan maken. Bij de ingrediënten schrijven jullie 16 citroenen en bij het maken van het recept 8 stuks.
Welke hoeveelheid is juist ( zodat ik hier de rest van de ingrediënten op man aanpassen
Vriendelijke groet Cristel
Hi Cristel,
Onze excuses, de ingredienten lijst is voor 3 liter geschreven en de tekst voor 1,5 liter. Wij hebben het nu aangepast zodat het gelijk loopt.
Mocht je 8 citroenen gebruiken dan moet je alle ingredienten door de helft doen. Dus 1 liter wodka, 600ml water en 300 gram suiker.
Succes met het maken.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Beste zussen,
Dit recept heb ik gevolgd voor 3 liter limonchello. Nu ben ik in de laatste fasen beland en staat de pot in de koelkast voor een week. Nu valt mij op dat mijn voeistof niet zo geel en dik als die van jullie eruit ziet. Wat kan ik doen? En wat heb ik evt verkeerd gedaan?
Groet,
Mandy
Hi Mandy,
Het kan wel dat de limoncello met de weken nog wat geler wordt. Je kunt altijd nog wat extra suikerwater (dikker) en citroenschillen toevoegen voor de kleur. Uiteindelijk is onze limoncello ook niet zo dik als dat het lijkt hoor. Wellicht omdat deze uit de vriezer kwam dat het er daarom wat dikker uit ziet.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Beste zussen,
Ik heb de citroenschillen met wodka 2 keer het beoogde aantal dagen laten staan in de wekflessen. Ik vrees dat limoncello maken hier niet meer mee kan, aangezien het goedje een behoorlijk sterke lucht heeft gekregen?
Groeten,
Albert
Hoi Albert,
Dat is erg gek, dat zou ik niet kunnen zeggen. Wanneer wij het maken, krijgt het geen gekke geur. Misschien te veel wit aan de schillen of een andere geur alcohol?
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Er wordt gesproken over wodka.
Wij breng altijd 96% alcohol mee uit Italië en als de nood hoog is rijden wij even naar Luxemburg, daar is 96% alcohol ook te koop.