Recept

Zelf Limoncello Maken

Limoncello
Zelf Limoncello Maken

Had je ooit gedacht dat het super makkelijk is om zelf limoncello te maken? Wij niet en kochten dan ook altijd braaf een flesje uit de supermarkt. Toch besloten wij het laatst zelf te proberen. Verrassend genoeg is het super makkelijk te maken. Maar je geduld wordt wel op de proef gesteld. Binnen 4 weekjes heb jij een heerlijke limoncello in de koelkast staan en kun je genieten van dit heerlijke Italiaanse drankje. Je kunt er ook deze heerlijke limoncello tiramisu mee maken!

Bereiding

Zoals al gezegd, is het super makkelijk om zelf limoncello te maken.

Schil alle acht citroenen en doe de schillen in een grote fles. Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk wit aan de schil zit. Hierdoor kan de limoncello al gauw te bitter worden. Giet dan de wodka bij de citroen schillen in de fles. Sluit de fles goed af en plaats dan de fles minimaal 3 weken op een donkere en koele plek. Schud de fles af en toe zodat de citroen goed mengt met de wodka.

Na 3 weken wordt het tijd om de limoncello af te maken met suikerwater. Plaats de suiker met het water in een pannetje en breng het kort aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem het dan van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen en voeg het dan toe aan de fles met citroenwodka.

Laat alles nog 1 weekje in een donkere, koele plek staan. Daarna kun je genieten van een heerlijk glaasje limoncello.

Zelf Limoncello maken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureDrankjesCocktails
Deel:

Laat gerust een reactie achter