Recept

Zelf Pizzadeeg Maken

Zelf Pizzadeeg Maken
Zelf Pizzadeeg Maken

De pizza is één van onze favoriete gerechten. Wij zijn altijd wel wakker te maken voor een heerlijke Italiaanse pizza met een dunne knapperige bodem. Vaak lekker simpel belegd met tomatensaus, pesto en mozzarella, maar af en toe ook helemaal vol versierd met salami, ham, champignons en ui. Zelf pizzadeeg maken gebeurd dan ook vaak bij ons thuis. Wij vinden dat echt 100 keer lekkerder dan de kantklare pizza bodems uit de supermarkt. Tijd dus om dit recept met jullie te delen.

Zelf Pizzadeeg Maken

Giet 350 mililiter lauwwarm water in een grote kom. Voeg hier de gist aan toe en laat het ongeveer 5 minuutjes staan. De gist zal oplossen in het water en een beetje schuimen.

Voeg de olie, zout en suiker toe aan de gist met water. Meng dan het bloem beetje bij beetje met het water. Blijf tussendoor goed roeren totdat er een plakkerige bol deeg ontstaat. Verplaats dan het deeg naar een nieuwe kom, die je alvorens een beetje insmeert met olie. Bedek het deeg met vershoudfolie en zet het een uur op een warme plek opzij.

Na een uur is het deeg heerlijk licht en zacht. Bestrooi het deeg nog een beetje met bloem en kneed het 1 of 2 keer, voordat je het gebruikt.

En zo maak je zelf pizzadeeg. Vanaf nu kan ook jij genieten van de heerlijke dunne verse pizzabodems.

Tip: Je kunt pizzadeeg ook invriezen. Plaats het deeg in een diepvrieszakje en zorg dat er zo weinig mogelijk lucht bij zit. Je kunt het maximaal 3 maanden bewaren.

Zelf Pizzadeeg Maken
Zelf Pizzadeeg Maken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Pizza & FlammkuchenBasisrecept

Reacties (3)

Laat gerust een reactie achter