Recept

Zelfgemaakte Appelflappen

Zelfgemaakte Appelflappen

Oud & Nieuw zonder appelflappen bestaat bij ons thuis niet. Naast de oliebollen, hebben wij altijd zelfgemaakte heerlijke appelflappen voor bij de champagne. De combinatie van appel met bladerdeeg is ontzettend lekker. Helemaal met wat suiker voor een krokante bovenlaag. De appelflappen zijn heel makkelijk om zelf te maken en ook snel klaar. Geen reden dus om ze bij de winkel te halen, nu je ze heel goed zelf kan maken.

Appelazijn van Tromp & Rueb

Het geheim van deze heerlijke appelflappen is het scheutje appelazijn in de vulling. Door de toevoeging van de azijn, blijven de appels lekker zacht en behoud het de smaak van de appel. In combinatie met de kaneel en rozijntjes, zorgt de azijn voor een perfecte vulling. Meestal voeg je azijn toe aan een hartig gerecht. Zo werkt het erg goed in combinatie met marinades, dressings en stoofgerechten. Het gerecht krijgt er meer smaak door, het vlees wordt malser en bovendien vervangt het een snufje zout wat ook bevorderend voor je gezondheid is.

Ondertussen kan een flesje azijn van Tromp & Rueb bij ons in de keuken niet ontbreken. We koken graag met appel-, witte wijn-, rode wijn- en kruidenazijn. Zo heb je voor elk gerecht wel een azijn dat past. Met dit recept willen we laten zien dat je ook makkelijk kan bakken met azijn. Deze appelflappen zijn overheerlijk!

Zelfgemaakte Appelflappen
Zelfgemaakte Appelflappen
Zelfgemaakte Appelflappen

Bereiding van de zelfgemaakte appelflappen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal drie plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd dan de appel in kleine blokjes. Meng de appelstukjes met de kaneel, rozijntjes en drie eetlepels suiker in een kommetje. Voeg dan 1 eetlepel appelazijn van Tromp & Rueb toe voor extra smaak.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Verdeel dan de helft van de vulling op de plakjes (van punt naar punt), maar houd de randen vrij. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de randen met een beetje ei (gebruik niet alles). Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk de randen dicht met een vork. Bestrijk dan de pakketjes met de rest van het ei. Strooi per pakketje één eetlepel suiker over het bladerdeeg.

Plaats dan de appelflappen in de oven en bak ze mooi goudbruin in 20-25 minuten.

Enjoy!

Zelfgemaakte Appelflappen
Zelfgemaakte Appelflappen
Zelfgemaakte Appelflappen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenKleine LekkernijenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter