Recept

Zelfgemaakte arrabiata saus

zelfgemaakte arrabiata saus
Zelfgemaakte arrabiata saus
Zelfgemaakte arrabiata saus
Zelfgemaakte arrabiata saus

Lekker pittig eten is ons op het lijf geschreven. Zo kunnen wij ontzettend genieten van een lekkere, zelfgemaakte arrabiata saus bij onze pasta gerechten. Ons recept hebben wij eindelijk geperfectioneerd en willen wij graag met jullie delen. Simpel, maar heel lekker!

Je kunt bijvoorbeeld deze heerlijke pasta arrabiata met chorizo maken. Een pittige pasta vol groente en smaak. Gemengd met de zachte smaak van de courgette en de mozzarella heb je een heerlijk avondmaal. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om te maken.

Bereiding van de zelfgemaakte arrabiata saus

Verhit de olie in een middelgrote pan. Wanneer de olie heet is, bak je de gesnipperde uitjes zachtjes 3 minuten tot ze glazig zijn. Bak dan ook de knoflook nog heel even mee.

Zet het vuur zacht en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, groenteboullion, peterselie, basilicum en chili vlokken toe aan de uien en knoflook. (Mocht het niet pittig genoeg zijn, dan kan er ook 1,5 theelepel chili vlokken worden gebruikt in plaats van 1 theelepel.) Breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer het regelmatig door. Voeg zout naar smaak toe.

Maak met de staafmixer de saus wat fijner, maar niet te glad. Een beetje grof is het lekkerste.

Je kan de saus nu meteen eten of laten afkoelen om te bewaren. Wanneer je het in een schone, uitgekookte pot bewaard, kan het wel een week goed blijven. Wij kunnen met twee tot drie personen hier twee keer van eten.

Eet smakelijk

Met deze saus kun je heerlijke pasta’s maken, zoals deze penne met chorizo en mozzarella.

zelfgemaakte arrabiata saus
zelfgemaakte arrabiata saus
zelfgemaakte arrabiata saus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenBasisreceptDips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter