Recept

Zelfgemaakte Chocolade Cake

chocolade cake

Soms is een stukje zelfgemaakte chocolade cake alles wat je nodig hebt. Helemaal als het gaat om deze overheerlijke chocolade cake met chocolate chips en een chocolade topping. Oef, wat is dit toch heerlijk! Wat voor gevoel je ook hebt, deze cake maakt dat tien keer beter. De cake is lekker luchtig door de olijfolie en daarnaast super makkelijk om te maken. Sowieso is bijna alles met chocolade heerlijk, dus het kan eigenlijk niet verkeerd gaan, toch? Dat wordt smullen!

Het maken van deze overheerlijke Chocolade Cake

Zet de oven alvast aan op 170 graden.

Weeg als eerste de bloem en de suiker af en meng deze twee samen met het bakpoeder en cacao poeder in een kom. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix alles samen met de melk en olijfolie. Zorg voor een mooi glad beslag.

Pak dan 100 gram van de chocolade en hak deze in stukjes. Mix de stukjes chocolade door het beslag.

Pak een cakevorm van 25 cm. Bekleed deze met bakpapier en schenk hier het beslag in. Zet de vorm in de oven en bak de cake af in 40-45 minuten.

Wanneer de cake klaar is, laten wij deze eerst nog eventjes een half uurtje afkoelen. Zodra de cake afgekoeld is, smelt je 100 gram chocolade en giet deze vervolgens over de cake. De overige 25 gram rasp je met, bijvoorbeeld een kaasschaaf of een rasp, in stukjes en verdeel deze bovenop de cake.

Voilà, nu kun je genieten van deze overheerlijke chocolade cake!

Enjoy!

Meer cake? Natuurlijk hebben wij die ook. Al onze verschillende recepten en smaken voor een heerlijke cake vind je hier,

chocolade cake

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en Taarten

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter