Recept

Zelfgemaakte Enchilada Saus

Zelfgemaakte Enchiladas Saus
Zelfgemaakte Enchilada Saus
Zelfgemaakte Enchilada Saus

Bij het maken van enchiladas draait het niet alleen om de vulling, maar ook om de saus. Enchilada betekent letterlijk in chili gedoopt en dat geeft al aan hoe belangrijk de saus is. Een zelfgemaakte enchilada saus is natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje van de supermarkt. Onze enchilada saus heeft als basis tomatenpuree. Daarnaast hebben wij de saus op smaak gebracht met kruiden, zoals chilipoeder, komijn en oregano. Het is een ontzettend snel en eenvoudig recept. Hierdoor kan je des te sneller heerlijke enchiladas op tafel zetten.

Deze heerlijke saus gebruiken wij voornamelijk bij onze gehakt enchiladas, maar je kunt het ook gebruiken bij deze heerlijke kip enchiladas. Dan vervang je de groene salsa voor deze heerlijke rode saus. Ook is deze saus erg lekker om bij verschillende taco’s te eten. Ben je klaar om te leren hoe je de beste enchilada saus recept maakt? Lees dan verder!

Bereiding van de Zelfgemaakte Enchilada Saus

Als eerste worden de kruiden (oregano, chilipoeder en komijnpoeder) met de bloem in een kommetje gemengd. Roer het goed door elkaar, zodat de kruiden goed met de bloem vermengd zijn.

Pak een sauspannetje en verwarm hierin de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg dan de bloem met kruiden toe en roer alles goed door tot er een papje ontstaat.

Voeg dan de tomatenpuree toe en schenk de groentebouillon erbij. Blijf roeren tot de saus goed bindt en er geen klontjes meer zijn. Kook de saus in. Zet hiervoor de pan op hoogvuur. Het duurt ongeveer 6 á 9 minuten tot de saus dikker wordt – blijf wel roeren.

Zet het vuur uit en haal het pannetje van het kookplaat. Voeg vervolgens de appelazijn toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

Schenk het in een potje of gebruik het gelijk bij een heerlijke enchiladas recept.

Enjoy!

Deze heerlijke enchilada saus is minimaal een week houdbaar in de koelkast.

Zelfgemaakte Enchilada Saus
Zelfgemaakte Enchilada Saus
Zelfgemaakte Enchilada Saus
Zelfgemaakte Enchilada Saus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter