Recept

Zelfgemaakte Granola met Appel

Granola met Appel

Zin in een knapperige en smaakvolle start van je dag? Deze zelfgemaakte granola met appel, pecannoten, pompoenpitten en een vleugje kaneel is precies wat je nodig hebt. De pindakaas, ahornsiroop en een beetje kokosolie zorgen voor een heerlijke crunch. Met deze granola maak je in een handomdraai een ontbijt (of snack) waar je de hele week van kunt genieten.

Meer soorten zelfgemaakte granola? Onze granola met gepofte spelt en granola met pindakaas zijn ook dikke aanraders! Snel gemaakt en perfect om de dag mee te beginnen.

Bereiding van de Zelfgemaakte Granola met Appel

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 150 graden.

Rasp de appels met schil en meng het met de havervlokken, gehakte pecannoten en pompoenpitten.

In een kom mengen wij de pindakaas, het eiwit, het kaneel, de ahornsiroop en 2 eetl. gesmolten kokosolie. Wanneer dit allemaal goed gemengd is, schenken wij het over de appels met havervlokken heen.

Plaats de granola op een bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven.

Bak de granola af in ongeveer 40 minuten of tot het goudbruin en krokant is. Schud de granola iedere 10 minuten om te voorkomen dat het aanbrandt.

Bewaar de granola in een afgesloten bak en dan blijft het voor 3 tot 4 dagen goed!

Geniet van de Zelfgemaakte Granola!

Granola met Appel
Granola met Appel
Granola met Appel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt