
Een recept dat altijd van pas komt: Ragout! Lekker in een pasteitje, bladerdeeghapje of op een broodje. Vooral tijdens de wintermaanden staat dit regelmatig bij ons op tafel. Zelf kippenragout maken is eigenlijk onwijs makkelijk en kost niet heel veel tijd. Daarnaast is het veel lekkerder dan de ragout uit een blik. Vandaar dat wij graag dit heerlijke recept voor zelfgemaakte kippenragout met jullie delen. Extra lekker in een knapperig pasteibakje.
Bewaartip: De verse kippenragout kun je ongeveer 1-2 dag in een afgesloten bakje/zakje in de koelkast bewaren. Ook kun je de ragout eventueel invriezen. Zorg ervoor dat er alles goed afgesloten is. Bij een constante temperatuur van -18°C of lager kun je ragout zeker 3 maanden in de vriezer bewaren.
Het maken van de Zelfgemaakte Kippenragout
Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip tot het gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten tot 20 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilet.
Haal dan de pan van het vuur en haal de kipfilet uit de bouillon. Ga dan de kipfilet pullen. Trek, door middel van twee vorken, de gare kipfilet uit elkaar. Zet de kipfilet nu eventjes aan de kant.
Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Roer de bloem met een garde door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan steeds lepel voor lepel wat bouillon toe, tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg vervolgens de mosterd, nootmuskaat en kip toe aan de saus. Meng alles goed met elkaar en voeg als laatste de lente ui in ringetjes, de gedroogde peterselie en wat peper en zout toe. Proef de ragout en breng alles eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
Serveer de zelfgemaakte ragout in een heerlijk pasteibakje of op een broodje.
Enjoy!
Heb je ragout over? Maak hier dan heerlijke ragoutbroodjes van. Het recept vind je op deze pagina.


Heerlijk recept om te maken en te eten, dank jullie
Hi Thea,
Wat fijn om te horen! Daar doen wij het voor!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Vanavond de kippenragout gemaakt, wat een heerlijk en eenvoudig recept. Zelfs ik kan het
Hi Ronald!
Dat is onze insteek! Fijn dat het bevallen is, hij is idd erg makkelijk en super lekker!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Dank jullie wel voor dit eenvoudige en heerlijke recept! Een mooie basis ook om nog wat te experimenteren.
Kippen ragout kan ook met rijst natuurlijk. Het leuke is de hoeveelheden per persoon die gegeven worden
bv. voor een persoon 43 3/4 gram kippenvlees enz. Erg precies wie heeft dat gemaakt?
Ik ben nu bezig. groeten John
Hoi John.
Dit komt omdat het recept is geschreven voor 8 portie. Op het moment dat je de calculator gebruikt, veranderen de getallen van het recept en dan moet je naar eigen inzicht het aantal vlees ophogen. Wanneer je het dus voor 1 persoon gaat maken, deelt hij het gerecht door 8 porties en dat zorgt voor deze rare getallen. Het beste is natuurlijk om het recept gewoon te gebruiken voor de hoeveelheid waarvoor het is geschreven. Dan heb je geen rare getallen.
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
mijn man heeft twee keer opgeschept erg leker
Hi Marij,
Wat goed om te horen! Bedankt voor je berichtje, wij vinden dit altijd super leuk
Super blij met dit recept! Onmogelijk om een ragout te kopen zonder koemelk, en hiermee kan ik toch lekker met mijn gezin en vooral voor mijn dochter met km allergie een lkkr hapje maken!
Heerlijk en super simpel recept!
Hi Marian,
Bedankt voor je berichtje. Fijn dat het gesmaakt hebt!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Makkelijk en heul lekker, al diverse malen gemaakt.
Hi Willy,
Bedankt voor jouw reactie! leuk om te horen dat dit recept jou/jullie goed smaakt!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hi! Ik heb de ragout morgen ochtend nodig, maar niet zo veel tijd. Als ik het de dag van te voren maak, hoe kan ik het dan het beste bewaren? 🙂
Ik voeg er een halve beker crème fraiche aan toe en vervang de bloem voor glutenvrije meel. Het liefste gebruik ik verse peterselie en geen gedroogde.
Hi Esther,
Wij zijn benieuwd hoe het smaakt het met Creme fraiche maar het zal vast erg lekker worden! Verse peterselie kan uiteraard ook ipv gedroogde. Net wat je in huis hebt op dat moment.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik gebruik dit recept vooral voor in de piemaker