Recept

Zelfgemaakte Kippenragout

Zelfgemaakte Kippenragout

Een recept dat altijd van pas komt: Ragout! Lekker in een pasteitje, bladerdeeghapje of op een broodje. Vooral tijdens de wintermaanden staat dit regelmatig bij ons op tafel. Zelf kippenragout maken is eigenlijk onwijs makkelijk en kost niet heel veel tijd. Daarnaast is het veel lekkerder dan de ragout uit een blik. Vandaar dat wij graag dit heerlijke recept voor zelfgemaakte kippenragout met jullie delen. Extra lekker in een knapperig pasteibakje.

Bewaartip: De verse kippenragout kun je ongeveer 1-2 dag in een afgesloten bakje/zakje in de koelkast bewaren. Ook kun je de ragout eventueel invriezen. Zorg ervoor dat er alles goed afgesloten is. Bij een constante temperatuur van -18°C of lager kun je ragout zeker 3 maanden in de vriezer bewaren.

Het maken van de Zelfgemaakte Kippenragout

Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip tot het gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten tot 20 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilet.

Haal dan de pan van het vuur en haal de kipfilet uit de bouillon. Ga dan de kipfilet pullen. Trek, door middel van twee vorken, de gare kipfilet uit elkaar. Zet de kipfilet nu eventjes aan de kant.

Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Roer de bloem met een garde door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan steeds lepel voor lepel wat bouillon toe, tot er een gladde saus ontstaat.

Voeg vervolgens de mosterd, nootmuskaat en kip toe aan de saus. Meng alles goed met elkaar en voeg als laatste de lente ui in ringetjes, de gedroogde peterselie en wat peper en zout toe. Proef de ragout en breng alles eventueel op smaak met wat extra peper en zout.

Serveer de zelfgemaakte ragout in een heerlijk pasteibakje of op een broodje.

Enjoy!

Heb je ragout over? Maak hier dan heerlijke ragoutbroodjes van. Het recept vind je op deze pagina.

Zelfgemaakte Kippenragout
Zelfgemaakte Kippenragout

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: VoorgerechtenBasisrecept

Reacties (18)

Laat gerust een reactie achter