Recept

Zelfgemaakte Lasagnette

Zelfgemaakte Lasagnette
Zelfgemaakte Lasagnette
Zelfgemaakte Lasagnette
Zelfgemaakte Lasagnette

Vroeger aten wij regelmatig lasagnette. Toen kochten we voornamelijk de pakken van Knorr wereldgerechten. Lekker en sneller klaar dan een gewone lasagne bolognese. Nu wij een eigen kookblog hebben, is zo’n pakje natuurlijk geen optie meer. Wij vinden dat wij zelf veel beter smaak aan het gerecht kunnen geven. Thuis hebben we al regelmatig deze zelfgemaakte lasagnette zonder pakje gemaakt, maar het recept stond tot op heden nog niet op de blog. Tijd om daar verandering in te brengen!

Wij gingen aan de slag met heerlijke Italiaanse smaken en verse groente zoals paprika, courgette en wortel. Om lasagnette te maken braken wij lasagne bladen in stukjes. Voorheen kon je dat nog wel eens in de supermarkt kopen, maar helaas hebben wij het niet meer kunnen vinden. Maakt natuurlijk niet uit, want op deze manier kan het ook makkelijk en is het net zo lekker.

Op zoek naar meerdere heerlijke pastagerechten? Neem dan een kijkje opdeze pagina.

Bereiding van de zelfgemaakte lasagnette

Zet de oven aan op 200 graden.

Snipper het uitje en pers de knoflookteentjes. Pak een grote pan en schenk hier een beetje olie in. Fruit de ui en knoflook in de pan en voeg daarna het rundergehakt toe.

Snijd de courgette, wortel en paprika in kleine blokjes en snijd de prei in dunne ringen. Voeg alle groente toe aan het vlees in de pan. Roer alles goed door elkaar.

Vervolgens voeg je de passata toe en kruid je alles met zout, peper, oregano en basillicum.

Breek de lasagnebladen in stukjes en voeg ze toe bij de saus. Mocht de saus iets te droog worden, dan kun je een klein scheutje water of melk toevoegen. Blijf goed roeren, zodat de lasagnestukjes niet aan elkaar vast plakken en roer gedurende 5 minuten door de saus.

Schep dan alles over in een grote ovenschaal en verdeel hier de geraspte kaas over. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit ook over het gerecht.

Plaats de lasagnette in de oven en bak deze gedurende 20-25 minuten af. De kaas moet goed gesmolten en goudbruin zijn.

Maak er eventueel nog een frisse salade bij met wat komkommer en tomaatjes.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Zelfgemaakte Lasagnette
Zelfgemaakte Lasagnette
Zelfgemaakte Lasagnette
Zelfgemaakte Lasagnette

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter