
Deze zelfgemaakte makreelsalade eten wij eigenlijk al van jongs af aan. Bijna elke vrijdagmiddag lunchen wij gezellig samen en hebben wij altijd vis van de visboer. Vaak een bakje kibbeling, een zalmsalade en een makreelfilet. Van deze makreelfilet maakten wij dan ook regelmatig een makreelsalade. Deze brengen wij lekker op smaak met crème fraîche, mosterd, citroen en mierikswortel. Buiten het feit dat de makreelsalade lekker is om mee te lunchen, is de salade ook erg lekker om te serveren op een borrelplankje met wat toastjes of crostini’s.
Wist je dat makreel super goed voor je gezondheid is? Het bevat veel omega 3 en talloze mineralen en vitamines en is daarom essentieel in een gezonde levensstijl!


Bereiding van de Zelfgemaakte Makreelsalade
Allereerst is het belangrijk om te kijken met wat voor makreel je deze salade gaat maken. Is de makreel nog heel (met kop en staart), dan moet je eerst de graten verwijderen en de vis schoonmaken. Natuurlijk kun je ook al een gefileerde makreel gebruiken voor deze salade.
Leg de makreelfilet in een bakje en voeg hier de crème fraîche, mierikswortel, citroensap en dijon mosterd aan toe. Meng alles goed met elkaar.
Snipper dan een rode ui fijn en voeg dit toe aan de makreelsalade samen met de kappertjes. Je kunt de salade extra op smaak brengen door zout, zwarte peper en verse peterselie toe te voegen.
Wij eten de salade op een geroosterd broodje, op een crostini of met toastjes. Het is heerlijk om te combineren met wat zoetzure komkommer of zoals wij deden met radijsjes.
Enjoy!
Gek op vissalades? Maak dan ook deze zelfgemaakte tonijnsalade!

