Recept

Zelfgemaakte Naanbrood

Zelfgemaakte Naanbrood

Wij zijn gek op naanbrood! Voornamelijk bij een heerlijke curry of gevuld met lekkere Griekse kip. Natuurlijk kun je naanbrood gewoon kopen in de supermarkt maar het is ook super gemakkelijk om zelf naanbrood te bakken. Zelfgemaakte naanbrood is zo ontzettend lekker en met een paar ingrediënten zo gemaakt. Leer hier hoe je dit brood ook zelf kan maken.

Bereiding van het Zelfgemaakte Naanbrood

In de kom van de mixer mengen wij het water, honing, gist, yoghurt, melk, bloem, bakpoeder, baking soda en het zout. Gebruik een deeghaak en mix het tot de bloem volledig gemengd is. Dit duurt ongeveer 4 tot 6 minuten. Het deeg hoort plakkerig te zijn.

Met een klein beetje bloem kneden wij het deeg tot een bal. Plaats het deeg in een schone kom en plaats er een theedoek overheen. Laat het ongeveer een uur rijzen tot het deeg twee keer zo groot is geworden (plaats de kom op een warme plek).

Verdeel het deeg in 8 gelijke ballen en rol ze uit tot een halve centimeter dik. Smelt de boter in de magnetron.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smeer beide kanten van de naan in met gesmolten boter. Verhit in de koekenpan een theelepel olijfolie en smeer hiermee de pan in. Wij deden dit met een keukenpapiertje (en zo snel mogelijk dat je je vingers niet verbrand) het kan natuurlijk ook met een siliconen kwastje.

Plaats de naan in de koekenpan en zet de deksel erop. Bak de naan vervolgens 1 minuut tot er allemaal bubbels verschijnen. Vervolgens draai je het om en bak je het nog 1 a 2 minuten. In deze tussentijd rol ik alvast de volgende naan uit en smeer ik deze in met boter. Wanneer er allemaal grote geroosterde plekken verschijnen op de onderkant van de naan, verwijderen wij het naan uit de pan en laten wij dit uitlekken op een keukenrol. Herhaal deze stappen tot alle 8 de naan gebakken zijn!

Geniet van deze heerlijke Naanbrood

Zelfgemaakte Naanbrood
Zelfgemaakte Naanbrood
Zelfgemaakte Naanbrood
Zelfgemaakte Naanbrood

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BasisreceptBijgerechten

Laat gerust een reactie achter