Recept

Zelfgemaakte patat uit de airfryer

zelfgemaakte Patat

Wij zijn gek op patat en eten het het liefste één keer in de week. Sinds we uit huis zijn, hebben wij geen frituur meer in ons bezit. Ovenfriet vinden wij toch niet helemaal hetzelfde en dus besloten wij een Airfryer te kopen. Sindsdien eten wij veel vaker patat thuis. Meestal kopen wij verse friet bij de supermarkt, maar nu hebben wij een top recept gevonden voor zelfgemaakte patat uit de Airfryer. Deze delen wij natuurlijk graag met jullie. Het is super makkelijk, de patatjes zijn lekker knapperig én het is een stuk gezonder dan friet uit de frituur. Eigenlijk zouden we het best wat vaker kunnen eten, haha.

Natuurlijk kun je patatjes eten met mayonaise, ketchup of als patatje oorlog. Maar je kunt het ook wat specialer maken en gaan voor een heerlijke patatje stoofvlees of met BBQ pulled chicken!

Bereiding van de zelfgemaakte Patat

Om te beginnen wassen we de aardappels. Snijd dan de aardappels in dunne patatjes (of dikke, net waar je van houdt) en plaats ze in een grote kom.

Meng de patatjes eerst met de maizena en hussel de patatjes goed tot de maizena is ingetrokken in de frietjes. Voeg dan de zonnebloemolie, gerookte paprikapoeder en een snufje zout toe en meng alles goed door elkaar, zodat elk patatje onder de kruiden zit.

Plaats de patatjes in de airfryer. Probeer er wel voor te zorgen dat de patatjes niet teveel aan elkaar plakken, zodat ze extra knapperig worden.

Zet de airfryer op 200 graden en bak ze mooi knapperig en goudbruin in 20-25 minuten.

Strooi nog wat gedroogde peterselie over de frietjes en serveer ze dan met je favoriete sauzen. Dat wordt genieten!

Enjoy!

zelfgemaakte Patat
zelfgemaakte Patat
zelfgemaakte Patat
zelfgemaakte Patat

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AirfryerBasisreceptBijgerechten

Laat gerust een reactie achter