Recept

Zelfgemaakte Piadina

Zelfgemaakte piadina
Zelfgemaakte Piadina
Zelfgemaakte Piadina

Kennen jullie piadina al? Liefhebbers van de Italiaanse keuken hebben er vast al eens van gehoord. Piadina is de Italiaanse variant van flatbread. Het lijkt op een dikke tortilla en smaakt eerder als een broodje. Je kunt de Piadina, ook wel Piada of Piadine, vullen met allerlei lekkers en opeten als lunch. Met behulp van dit basisrecept kun jij straks ook genieten van zelfgemaakte piadina. Bijvoorbeeld gevuld met serranoham, buffelmozzarella en rucola.

Op zoek naar meer lunch recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Bereiding van de zelfgemaakte Piadina

In een kom mengen wij de bloem met het zout en de bakpoeder.

Maak een kommetje in het bloemmengsel en voeg het water en olijfolie toe. Mix het tot het een deeg vormt.

Haal het deeg uit de kom op een bebloemd aanrecht. Kneed het tot het een soepele bal vormt. Dit duurt als het goed is een paar minuten. Probeer het deeg niet te lang te kneden.

Plaats het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten.

Verdeel het deeg in vieren en rol ieder bolletje uit tot een rondje. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur, hierin gaan we zo de piadina’s bakken. Dit doen we in een pan zonder olijfolie of boter.

Wanneer de pan warm is, voeg je één piadina toe en bak de piadina tot hij gaar is en begint te rijzen. Het duurt ongeveer 2 minuten per kant. Wanneer de piadina bakt, kan je alvast de volgende uitrollen. Herhaal deze stappen tot alle piadina’s gebakken zijn.

Vul de piadina’s met jouw gewenste vulling. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke Piadina met Serranoham, Rucola en buffelmozzarella.

Eet Smakelijk!

Zelfgemaakte piadina
Zelfgemaakte piadina

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Basisrecept

Laat gerust een reactie achter