Recept

Zelfgemaakte Tomatensaus

Zelfgemaakte Tomatensaus
Zelfgemaakte Tomatensaus
Zelfgemaakte Tomatensaus
Zelfgemaakte Tomatensaus

Heerlijk zelfgemaakte tomatensaus. Wij zijn er gek op en maken vaak een grote portie van zodat we deze kunnen invriezen. Op deze manier hebben we elke week een heerlijke tomaten pastasaus from scratch. Deze tomatensaus is de beste basis voor een lekker pastagerecht of een pizza. Het is erg makkelijk om zo’n heerlijke en smaakvolle tomatensaus zelf te maken. Het kost alleen wat tijd om te sudderen, maar het kan ook prima van te voren gemaakt worden.

Bereiding van de Zelfgemaakte Tomatensaus

Pluk de blaadjes van de basilicum af. (Je kan in dit recept ook de stengels gebruiken.) Snij de stengels en de verse blaadjes basilicum fijn. Snij de goede kwaliteit tomaten in kleine stukjes en snij de ui en de knoflook fijn. Zet een pan met olijfolie op. Zorg er wel voor dat het een grote pan is, aangezien het best veel tomaten zijn. Fruit de knoflook, ui en de stengels van de basilicum in een pan. Wacht tot de ui begint met karameliseren of er glazig uit begint te zien.

Voeg dan alle tomatenblokjes, oregano, basilicum en tijm toe. Roer het even flink door en breng het aan de kook. Wanneer het kookt laat het dan, een half uur, op laag vuur verder sudderen. Roer af en toe tussendoor.

Bekijk hierna de dikheid van de saus. Als de saus niet dik genoeg is, voeg dan een beetje bloem toe tot de saus de juiste consistentie heeft. Proef de saus en breng het eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout.

Schenk de tomatensaus over jouw pasta of pizza.

Geniet ervan :)!

Zelfgemaakte Tomatensaus
Zelfgemaakte Tomatensaus
Zelfgemaakte Tomatensaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Makkelijk & SnelBasisreceptDips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter