Recept

Zelfgemaakte Tomatentapenade

Tomaten Tapenade
Zelfgemaakte Tomatentapenade

Wist je dat tomatentapenade onwijs makkelijk is om zelf te maken? Met dit recept laten wij nu zien hoe je zelfgemaakte tomatentapenade kunt maken. Tover in een handomdraai jouw zongedroogde of ovengedroogde tomaten om in een overheerlijke verse tomaten tapenade. Het is erg simpel en je hebt slechts een handvol aan ingrediënten nodig. Wij maakten deze tomatentapenade met zelfgemaakte ovengedroogde tomaten, zie het recept hier.

Het maken van de Zelfgemaakte Tomatentapenade

Om te beginnen met het maken van de tomaten tapenade laten we de tomaten eventjes uitlekken.

Plaats de tomaatjes, olijfolie, het teentje knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine of een blender en meng alles tot een grof, maar samenhangend mengsel. Bij een tomatentapenade is het natuurlijk wel belangrijk dat de textuur behouden wordt. Daarom is het belangrijk dat je alles niet te lang door maalt.

We willen namelijk wel de textuur behouden. Ziet het er nog een beetje droog uit? Voeg dan nog olijfolie toe, tot het de juiste textuur heeft.

Serveer de tomaten tapenade bijvoorbeeld met toastjes of smeer het op een sneetje brood. Het is ook erg lekker om wat naturel chips er in te dippen.

Enjoy!

Bewaar de tomaten tapenade in de koelkast en eet het binnen een week op!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelDips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter