Recept

Zelfgemaakte Tomatentapenade

Tomaten Tapenade

Tover in een handomdraai jouw zongedroogde of ovengedroogde tomaten om in een overheerlijke verse tomaten tapenade. Wij hebben deze tomaten tapenade gemaakt van ovengedroogde tomaten, zie het recept hier.

Deze tapenade is heerlijk op een toastje, maar ook erg lekker als dip voor naturel chips (en waarschijnlijk ook andere dingen).

Het maken van de Tomaten Tapenade

Om te beginnen met het maken van de tomaten tapenade laten we de tomaten eventjes uitlekken, dit is optioneel, je kan ook wat minder olie toevoegen in de volgende stap en de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken. Plaats de tomaten, de olijfolie, het teentje knoflook en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine of een blender en meng deze tot het een grof, maar een samenhangend mengsel is. We willen namelijk wel de textuur behouden. Ziet het er nog een beetje droog uit? Voeg dan nog olijfolie toe, tot het de juiste textuur heeft.

Serveer de tomaten tapenade bijvoorbeeld met toastjes of met een lekker zak naturel chips. Je kan het uiteraard ook gewoon op brood eten. Bewaar de tomaten tapenade in de koelkast en eet het binnen een week op!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelDips, Sauzen en Dressings
Deel:

Laat gerust een reactie achter