Zoete Aardappel & Kokos Soep

Zoete Aardappel & Kokos Soep

Een heerlijke kom warme soep is altijd welkom bij ons thuis. Zelf soep maken is erg makkelijk en kost weinig tijd. Vaak maken we soep met ingrediënten die nog in de koelkast liggen. Zo kwam het dat we deze heerlijke romige zoete aardappelsoep hebben gemaakt. Nadat er vega curry was gegeten, had ik nog genoeg zoete aardappelen en kokosmelk over. Wat een lekkere combinatie zijn die twee ingrediënten. Een stevige soep met oosterse smaak die heerlijk vult.

Bereiding

Snipper een uitje en pers de knoflook uit. Verwarm een hoge pan op het fornuis en smelt hier de roomboter in. Wanneer de boter lichtbruin gesmolten is, bak dan de ui en de knoflook. Zet het vuur laag. Schil de zoete aardappels en snijd het in kleine stukjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de gefruite ui en knoflook. Voeg na ongeveer 5 minuten de bouillon en kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook.

Laat het ongeveer 15 minuten koken, zodat de zoete aardappel heerlijk zacht wordt en makkelijk te pureren is. Bak ondertussen de spekjes in een aparte pan, tot ze lekker krokant zijn. Wanneer de zoete aardappel goed zacht is, gaan we het pureren. Je kan een staafmixer hiervoor gebruiken of je kan het pureren in een blender of keukenmachine. Wanneer er een gladde massa is ontstaan, kan het terug in de pan en kook het nog ongeveer 5 minuten door.

De soep kan geserveerd worden. Schenk de soep in de kommen en voeg hierna de gebakken krokante spekjes toe. Eventueel kan bij dit recept, voor de grote eters, een heerlijk kaasuien ciabatta of een lekker warm stokbroodje met kruidenboter gemaakt worden.

Eet smakelijk!

Zoete aardappelsoep: Zoete aardappel met ui
Zoete aardappel met ui
Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen
Deel:

2 reacties op “Zoete Aardappel & Kokos Soep”

Laat gerust een reactie achter