Recept

Zoete Aardappelsoep met Kokosmelk

Zoete Aardappel Soep met Kokosmelk

Een heerlijke kom warme soep is altijd welkom bij ons thuis. Zelf soep maken is erg makkelijk en kost weinig tijd. Vaak maken we soep met ingrediënten die nog in de koelkast liggen. Zo kwam het dat we deze lekkere romige zoete aardappelsoep hebben gemaakt. De soep hebben we lekker romig gemaakt met kokosmelk en de combinatie met de spekjes is heerlijk!

Bereiding van de Zoete Aardappelsoep

Snipper een uitje en pers de knoflook uit. Verwarm een hoge pan op het fornuis en smelt hier de roomboter in. Wanneer de boter lichtbruin gesmolten is, bak dan de ui en de knoflook. Zet het vuur laag. Schil de zoete aardappels en snijd het in kleine stukjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de gefruite ui en knoflook. Voeg na ongeveer 5 minuten de bouillon en kokosmelk toe. Breng de soep aan de kook.

Laat het ongeveer 15 minuten koken, zodat de zoete aardappel heerlijk zacht wordt en makkelijk te pureren is. Bak ondertussen de spekjes in een aparte pan, tot ze lekker krokant zijn. Wanneer de zoete aardappel goed zacht is, gaan we het pureren. Je kan een staafmixer hiervoor gebruiken of je kan het pureren in een blender of keukenmachine. Wanneer er een gladde massa is ontstaan, kan het terug in de pan en kook het nog ongeveer 5 minuten door.

De soep kan geserveerd worden. Schenk de soep in de kommen en voeg hierna de gebakken krokante spekjes toe.

Geniet van deze overheelijke zoete aardappelsoep met kokosmelk.

Eet smakelijk!

Op zoek naar andere soepen? Kijk dan eens op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSoepen

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter