Recept

Zoete Aardappel Torentjes

Zoete Aardappel Torentjes

Zo vlak voor kerst willen wij jullie nog een heel feestelijk maar makkelijk recept mee geven. Een heerlijk bijgerecht gemaakt van zoete aardappel. Deze zoete aardappel torentjes hebben wij lekker gekruid met een kruidenmix van Verstegen. Hierdoor past het perfect bij een stukje vlees of vis.

Bereiding Zoete Aardappel Torentjes

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Schil de zoete aardappels en was ze dan onder het water. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes met een mandoline of met een kaasschaaf. Leg alle dunne plakjes zoete aardappel in een kommetje en voeg hier de vier eetlepels liquid kruidenmix van Verstegen aan toe. Schep alles goed door elkaar, zodat de kruiden zich goed verdelen over elk plakje.

Vervolgens gaan wij over tot het maken van de torentjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak dan vervolgens, met de plakjes, 8 gelijke stapeltjes. Stapel de plakjes van groot naar klein op elkaar.

Plaats de bakplaat dan in de oven en bak de torentjes af in 20 minuten.

Je kunt ze gelijk opeten wanneer ze uit de oven komen. Ze passen goed als bijgerecht bij een stukje vlees of vis

Geniet van deze heerlijke torentjes!

Op zoek naar een ander bijgerecht met zoete aardappel. Kijk dan eens naar deze zoete aardappelpuree.

Zoete Aardappel Torentjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenKerstBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter