Zoete Aardappelchips

Deze zoete aardappelchips zijn een goede en gezonde variant van de gewone chips. Perfect voor een filmavondje of een feestje.

Bereiding

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Verwijder de schil van de zoete aardappel door middel van een dunschiller. Snijd dan de zoete aardappel in zo dun mogelijke plakjes. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een kaasschaaf. Je krijgt hierdoor mooie ronde en dunne plakjes. Plaats alles plakjes in een grote kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Vervolgens verspreid je alle kruiden hierover. Schud daarna alles goed door elkaar zodat de kruiden en olie goed verspreid zijn.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Verspreid de plakjes zoete aardappel over het bakpapier en plaats dan het bakblik in de oven. Bak de zoete aardappel 50 minuten lang. Hierna zullen ze mooi en knapperig uit de oven komen.

Tip: Eet ze snel nadat ze afgebakken zijn, anders zullen ze niet meer zo knapperig zijn. Ze blijven wel lekker!

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter