Recept

Zoete Aardappelchips

Wij zijn gek op chips. Elk weekend gaat er wel een zak of soms zelfs 2 door heen. Echt gezond is het natuurlijk niet en daarom zochten wij een heerlijke gezonde alternatief. Deze zoete aardappelchips zijn een goede en gezonde variant van de gewone chips. Heerlijk knapperig en makkelijk om te maken. We bakken ze af in de oven waardoor het nog gezonder wordt. Perfect voor een filmavondje of een feestje.

Bereiding van de Zoete Aardappelchips

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Verwijder de schil van de zoete aardappel door middel van een dunschiller. Snijd dan de zoete aardappel in zo dun mogelijke plakjes. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een kaasschaaf. Je krijgt hierdoor mooie ronde en dunne plakjes. Plaats alles plakjes in een grote kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Vervolgens verspreid je alle kruiden hierover. Schud daarna alles goed door elkaar zodat de kruiden en olie goed verspreid zijn.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Verspreid de plakjes zoete aardappel over het bakpapier en plaats dan het bakblik in de oven. Bak de zoete aardappel 50 minuten lang. Hierna zullen ze mooi en knapperig uit de oven komen.

Tip: Eet ze snel nadat ze afgebakken zijn, anders zullen ze niet meer zo knapperig zijn. Ze blijven wel lekker!

Enjoy!

Op zoek naar een andere lekkere gezonde snack? Wij maakten ook chips van appel als zoete variant.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondGezonde TussendoortjesVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter