Recept

Zoete Aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Op zoek naar een koolhydraat arme bijgerecht? Dan is deze zoete aardappelpuree precies iets voor jou. Het is net zo lekker als gewone aardappelpuree maar dan gezonder. Het gerecht is heerlijk zacht en romig. Daarnaast hebben wij het goed op smaak gebracht met tijm en knoflook. Lekker voor bij een stukje vlees of vis!

Hoe maak je Zoete Aardappelpuree?

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Boen de zoete aardappels schoon en prik er met een vork gaatjes in. Plaats alle zoete aardappelen op een bakplaat en grill ze vervolgens 45 minuten in de oven.

Wanneer de aardappels klaar zijn met grillen, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen. Vervolgens kun je het vel van de zoete aardappel verwijderen.

Snijd alle zoete aardappels in stukken en plaats deze in een blender of foodprocessor. Ook kun je alles in een kom plaatsen en gebruik maken van een handmixer. Pureer alle zoete aardappels fijn en zorg ervoor dat er geen stukjes achter blijven.

Pers ondertussen een teentje knoflook uit en voeg deze samen met de roomboter, tijm en andere kruiden toe aan de zoete aardappel puree. Meng als laatste alles goed met elkaar en je kunt genieten van deze heerlijke puree.

Enjoy!

Op zoek naar een ander bijgerecht? Kijk dan eens op deze pagina. Hier vind je al onze bijgerechten.

Zoete aardappelpuree
Zoete aardappelpuree

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBijgerechten

Laat gerust een reactie achter