
Deze zoete aardappelsoep met gele curry is een heerlijk en verwarmend gerecht dat perfect past bij koude dagen. In dit recept worden de romige textuur van de zoete aardappelen en de kruidige smaken van de gele currypasta gecombineerd tot een hartverwarmende soep die zowel lekker als voedzaam is. Of je nu een liefhebber bent van pittig eten of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om zoete aardappelen te bereiden, deze soep zal je zeker verrassen. Het allerlekkerste van deze soep is onze zelfgemaakte gele curry pasta. Zelf maken vinden wij altijd lekkerder en dat is het zeker met deze curry. In een handomdraai gemaakt en makkelijk in te vriezen zodat je altijd een portie bij de hand hebt. Lekker te gebruiken bij deze gele curry uit de slowcooker en deze gele curry met halloumi.
Natuurlijk kun je zelf de soep zo pittig maken als je zelf zou willen. Voeg eventueel wat meer kokosmelk toe of gebruik wat minder gele curry.
Liever een zoete aardappelsoep zonder gele curry? Wellicht vind je deze met kokosmelk en spekjes ook erg lekker.
Bereiding van de zoete aardappelsoep met gele curry
Snipper een rood uitje en pers de knoflook uit. Schil ook de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
Verwarm een soeppan op het vuur en verhit hier een beetje boter in. Voeg dan de uitjes en knoflook toe en bak deze goudbruin.
Schep dan 1 eetlepel gele curry in de pan en roer dit goed door. Daarna voeg je de zoete aardappelblokjes en kokosmelk toe. Laat alles een paar minuutjes pruttelen en voeg dan de groente bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat alles ongeveer 15-20 minuten koken. De zoete aardappel zal nu lekker zacht zijn, waardoor we makkelijk de soep kunnen blenden.
Giet de inhoud van de pan in een blender en pureer de groente tot een gladde soep. Je kunt hier ook de staafmixer voor gebruiken natuurlijk.
Schenk de soep in de kommen en maak eventueel nog een mooie swirl met wat overgebleven kokosmelk.
Enjoy!


