Zoete Aardappeltoast met Kruidenkaas en Serranoham

Zoete aardappeltoast met kruidenkaas en serranoham

In de foodybox Zomer van Kroon op het Werk kregen wij een heerlijke luchtige versie van Paturain. Paturain is ideaal voor en borrelhapje of op toastjes tijdens een feestje. Daarom kwamen wij op het ideen om deze heerlijke zoete aardappeltoast met roomkaas en serranoham te maken.  Lekker als tussendoortje of een ‘gezondere’ partysnack.

Het maken van de Zoete Aardappeltoast met Kruidenkaas en Serranoham

Dit recept is zeer gemakkelijk te maken. Je kan de zoete aardappel grillen in de oven, maar ook gewoon op een grillplaat. Wij hebben het in onze panini grill gedaan! Zo gemakkelijk.

Schrob de zoete aardappel schoon. Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm dik en grill deze met een beetje olijfolie in de panini grill. Het kan ook worden gebakken in de oven of in de grillpan. Kies vooral wat jij zelf het prettigste vindt. Gril de zoete aardappel tot ze gaar en bruin zijn. Breng de zoete aardappelplakken op smaak met wat zout.

Laat de plakken volledig afkoelen. Wanneer ze zijn afgekoeld smeer je de kruidenkaas lekker dik op de zoete aardappeltoast. Plaats een plakje/half plakje serranoham op de roomkaas. Snijd vervolgens wat bieslook fijn. Strooi de bieslook over de zoete aardappeltoast en geniet ervan!

Zoete aardappeltoast met kruidenkaas en serranoham
Zoete aardappeltoast met kruidenkaas en serranoham

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunchVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter