Halen jullie ook vaak een heerlijke portie zoetzure kip af bij een Chinees restaurant in de buurt? Daar vind je het gerecht misschien wel onder de naam ‘Koe Lo Kai’. Met dit recept kun je het tegenwoordig lekker zelf maken. Heerlijke stukjes kip in een zoetzure saus met groenten. Super lekker, makkelijk om zelf te maken en die bekende zoetzure saus maakt het helemaal af. Dikke aanrader!
Bereiding van Zoetzure Kip
In een steelpan mengen wij ananassap met water, appelazijn, sojasaus, bruine suiker, ketchup en maizena. Breng het aan de kook en als de saus dikker begint te worden, haal je de pan van het vuur.
Snijd de ui, de ananas en de paprika in grove blokjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng het met de maizena. In een koekenpan bakken wij de kipfilet krokant, bruin en gaar. Haal het uit de pan en plaats het op een bord en zet het apart.
Voeg de ui toe aan dezelfde koekenpan. Wanneer het uitje glazig is geworden, voegen wij de paprika’s toe en bakken wij deze nog 2 tot 3 minuten mee. Voeg de kipfilet terug aan de pan en verwarm de kipfilet gedurende 1 minuut weer mee. Voeg de zoetzure saus toe en de ananas. Mix het goed en breng eventueel extra op smaak met chilivlokken en een snuf zout.
Serveer de zoetzure kip met rijst of noedels.
Eet Smakelijk!
Wij hebben ook een heerlijk recept voor een kip ananas uit de slowcooker. Neem hier ook eens een kijkje, mocht je in bezit zijn van een slowcooker.
Laat gerust een reactie achter