Recept

Zoetzure Rode Kool

Zoetzure Rode Kool
Zoetzure Rode Kool
Zoetzure Rode Kool

Rode kool is super gezond, bevat veel vitamine C en heeft een ontstekingsremmende functie. Zonde dus om deze kool te laten liggen. Wij zijn er gek op en gebruiken rode kool regelmatig in onze gerechten. Vaak eten we het gekookt met aardappeltjes en een stukje vlees, maar wij gebruiken het ook vaak in salades of als garnering van onze taco’s. Rode kool kun je ook erg goed inmaken. Het is simpel om te maken, maar het geeft net dat beetje extra aan je gerecht. Sinds een tijdje maken we nu regelmatig een potje zoetzure rode kool. Heerlijk op een broodje pulled pork, hotdogs of op een broodje hamburger. Met dit recept kunnen jullie het nu ook zelf maken en genieten van deze versie van de rode kool.

Bereiding van de Zoetzure Rode Kool

Dit recept is super simpel. Meng het water met de azijn in een pannetje en voeg de kristalsuiker en het zout toe. Verwarm het pannetje met het azijnwater en kook het tot de kristalsuiker en het zout is opgelost. Wanneer de suiker en het zout opgelost zijn, proef je of het naar jouw smaak is. Zo nee, dan kan je meer water, suiker of azijn erbij doen tot jij het lekker genoeg vindt.

Snijd de rode kool grof en doe deze in een goed schoongemaakte pot. Maak de pot eerst schoon en spoel daarna met kokend heet water om, om zo de eventuele overgebleven bacteriën te doden.

Schenk vervolgens het azijn mengel erover. Laat dit mengsel goed intrekken en een paar uur later heb je heerlijke zoetzure rode kool.

Deze rode kool is een paar weken houdbaar en als je met schoon bestek het uit de pot schept, kan je het water en azijn mengsel ook nog een keer gebruiken!

Enjoy!

Zoetzure Rode Kool
Zoetzure Rode Kool

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Bijgerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter