Recept

Zoetzure Rode Ui

Zoetzure Rode Ui
Zoetzure Rode Ui
Zoetzure Rode Ui
Zoetzure Rode Ui
Zoetzure Rode Ui

Heerlijk zoetzure rode ui op een burger, door een salade heen of op een lekkere sandwich. Met deze zoetzure rode uien zijn de opties eindeloos. Deze heerlijke frisse uitjes zijn gemakkelijk te maken en gaan lang mee. Mits je uiteraard schoon bestek gebruikt, om ze uit het potje te halen ;)! De mooie rode kleur fleurt ieder gerecht met gemak op.

Bereiding van de Zoetzure Rode Ui

We vinden het persoonlijk lekker om de ui in ringetjes te snijden. Voornamelijk omdat het dan makkelijker is het vervolgens uit het potje te halen. Je kan uiteraard ook kiezen voor witte uien of gele uien om deze te gebruiken voor dit recept, maar wij vinden zelf de rode ui wat pittiger. Ontvel de rode ui en snijd de rode uien in dunne ringetjes.

Ontvel de knoflookteen en snijd het in de lengte door de helft.

In een steelpannetje doe je de witte wijnazijn, zout, kristalsuiker, knoflook en de peperkorrels. Breng het aan de kook tot de zout en de kristalsuiker volledig in de witte wijnazijn zijn opgelost.

Breng ondertussen in een ander pannetje ook wat water aan de kook. Dit water gebruiken we om ons potje helemaal schoon te maken. Als het water kookt, giet het dan in een potje en plaats de deksel op een potje. Met een theedoek pak je het potje op en begin je met schudden. Na het schudden giet je het water weg en schud je de laatste druppels uit het potje, daarna plaats je de uienringen in het potje.

Giet de witte wijnazijn over de rode uien heen in het potje. Plaats het deksel op het potje af en zet het in de koelkast om af te koelen. Het is het beste om deze rode uien een paar uur te laten staan in de koelkast voor gebruik. Deze rode uien zijn wel een paar weken houdbaar, maar uiteraard het lekkerste in de eerste week.

Enjoy!

Tip: De zoetzure rode uien zijn erg lekker op dit broodje met pulled chicken!

Zoetzure Rode Ui
Zoetzure Rode Ui
Zoetzure Rode Ui

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBijgerechten

Reacties (7)

Laat gerust een reactie achter