Recept

Zoetzure Sesamkip

Zoetzure Sesamkip
Zoetzure Sesamkip
Zoetzure Sesamkip

In samenwerking met Kookwinkel.nl hebben wij dit heerlijke recept uit de slowcooker voor jullie gemaakt. Wij kregen van kookwinkel.nl een prachtige slowcooker waarmee wij flink zijn gaan experimenteren. Met een slowcooker kan je heerlijk eten klaar maken met relatief weinig moeite. Kheira wilde al jaren een slowcooker om heerlijk vlees in te maken, maar ook lekkere soepen. Deze zoetzure sesamkip is heerlijk om te eten met wat rijst en broccoli!

Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Bereiding van de Zoetzure Sesamkip

Wij beginnen met het plaatsen van de kipfilet in de slowcooker.

Snijd de knoflookteentjes fijn en meng ze met de sojasaus, bruine basterdsuiker, ketchup, zoetzure saus, hoisin saus, rijstazijn, sesamolie, uienpoeder, djahé, zout & peper. Wij gebruikten voor dit recept de zoetzure saus met minder suiker van Inproba.

Schenk de saus over de kipfilets heen en zet de slowcooker aan op hoog voor 3 a 4 uur of op laag voor 6 a 7 uur. Afhankelijk van de hoeveelheid en de snelheid van jouw slowcooker.

Trek na de kooktijd de kip uit elkaar, met twee vorken, en voeg het water en de maizena toe en laat het een half uur borrelen op high.

Tijdens dit half uur kan je de rijst aanzetten en de broccoli stomen of grillen, zodat het allemaal op tijd klaar is. Snijd ondertussen ook de bosui en rooster de sesamzaadjes. Wanneer de slowcooker klaar is, ben jij ook klaar om ervan te genieten. Serveer de kip met de rijst en de broccoli. Strooi de sesamzaadjes en de bosui over het vlees.

Tip! Til het deksel niet op tijdens het kookproces om in de pan te kijken. Door het deksel maar een paar seconden op te tillen zal het kookproces een half uur vertragen omdat de slowcooker weer langzaam op temperatuur moet komen.

Dit artikel was in samenwerking met kookwinkel.nl

Zoetzure Sesamkip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenSlowcooker

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter