Tijdens de zomer kunnen we allemaal wel een lekker fruitige taart gebruiken. Heerlijk met roodfruit als aardbeien, frambozen en bosbessen. Deze zomerfruit galette is gemakkelijk om te maken maar kost wel wat tijd. Gelukkig is het alle tijd waard want de galette is echt overheerlijk! Natuurlijk kun je voor de galette ook andere soorten fruit gebruiken. Zo maakten wij een heerlijke versie met kersen. Puur genieten dit!
Het maken van het deeg voor de Zomerfruit Galette
We beginnen met een glas water in de koelkast te plaatsen, zodat het goed koud kan worden. In een grote kom mengen we het bloem, suiker en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf de koude boter met je vingers in de bloem tot het resulteert in een grof deeg. Voeg vervolgens, eetlepel voor eetlepel, koud water toe aan het deeg, terwijl je het kneed, tot het deeg soepel en samenhangend aanvoelt. Vorm er een mooie bal deeg van en plaats het in plastic folie in de koelkast, minimaal een uur.
Rol het deeg vervolgens uit tot een grote cirkel en plaats het op een plaat in de koelkast met bakpapier eronder. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast, zodat het deeg weer koud kan worden en niet teveel krimpt in de oven.
Het maken van de vulling voor de Zomerfruit Galette
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng het fruit met de suiker, zout, citroensap en de maizena. Spreid het fruit in het midden over de deeg, hou ongeveer een rand van 5 cm leeg. Vouw de randen om en klop het ei los. Met een kwastje spreid je het ei over het omgevouwen deeg. Strooi de lichte basterdsuiker over de rand heen en plaats de taart in het midden van de oven.
Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin of tot de vulling begint te borrelen. Laat de galette minimaal een half uur afkoelen voor het serveren. Eventueel kun je deze taart serveren met slagroom.
Laat gerust een reactie achter