Zomerfruit Galette

Zomerfruit Galette
zomerfruit galette

Deze heerlijke taart is gemakkelijk om te maken en kost maar een beetje tijd. Met dit recept kan je eindeloos experimenteren met verschillende soorten fruit. Deze fruitige galette is perfect voor op een heerlijke zomerdag. Met een heerlijke cocktail maakt deze taart je dag compleet.

Het maken van het deeg voor de Zomerfruit Galette

We beginnen met een glas water in de koelkast te plaatsen, zodat het goed koud kan worden. In een grote kom mengen we het bloem, suiker en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf de koude boter met je vingers in de bloem tot het resulteert in een grof deeg. Voeg vervolgens, eetlepel voor eetlepel, koud water toe aan het deeg, terwijl je het kneed, tot het deeg soepel en samenhangend aanvoelt. Vorm er een mooie bal deeg van en plaats het in plastic folie in de koelkast, minimaal een uur.

Rol het deeg vervolgens uit tot een grote cirkel en plaats het op een plaat in de koelkast met bakpapier eronder. Koel het deeg minimaal een half uur in de koelkast, zodat het deeg weer koud kan worden en niet teveel krimpt in de oven.

Het maken van de vulling voor de Zomerfruit Galette

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het fruit met de suiker, zout, citroensap en de maizena. Spreid het fruit in het midden over de deeg, hou ongeveer een rand van 5 cm leeg. Vouw de randen om en klop het ei los. Met een kwastje spreid je het ei over het omgevouwen deeg. Strooi de lichte basterdsuiker over de rand heen en plaats de taart in het midden van de oven.

Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin of tot de vulling begint te borrelen. Laat de galette minimaal een half uur afkoelen voor het serveren. Eventueel kun je deze taart serveren met slagroom.

Geniet van deze heerlijke zomerse Galette.

Zomerfruit Galette

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureZoeternijCake en Taarten
Deel:

Laat gerust een reactie achter