Recept

Zwitserse Kaasfondue

Zwitserse Kaasfondue
Zwitserse Kaasfondue
Zwitserse Kaasfondue
Zwitserse Kaasfondue
Zwitserse Kaasfondue

Kaasfondue, we love it! Wij houden van een goede smeuïge Zwitserse kaasfondue en halen dan ook regelmatig onze fonduepan uit de kast. De basis van de kaasfondue is vaak hetzelfde maar je kunt eindeloos variëren met verschillende kaassoorten. Ook kun je een losgaan met de opties om in jouw fondue te dopen. Denk aan verschillende vleessoorten, pasta, gegrilde groentes of wat rauwkost. Natuurlijk kun je het ook klein houden met een stuk verse stokbrood. Hoe dan zal het een smullende maaltijd zijn.

Kaasfondue is een gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Denk hierbij aan een romantisch avondje of gezellig tijdens de feestdagen.

Bereiding van de Zwitserse Kaasfondue

Begin met het inwrijven van de pan met een geplet teentje knoflook.

Giet de witte wijn in de fonduepan en breng de wijn aan de kook. Voeg beetje bij beetje beide kazen toe en laat het al roerend smelten. Let op dat de kaas niet teveel wordt verhit, dan is er namelijk kans dat de kaas wat rubberiger wordt.

Voeg maizena toe aan de witte wijn en kaas, zodat het goed wordt gebonden wordt. Daarna kan je de kaas op smaak brengen met de peper en de nootmuskaat.

Terwijl het fondue in de pan zin, kun je de groente snijden, koken en het brood snijden. Zet vervolgens alles op de tafel en ga lekker van deze heerlijke kaasfondue genieten!

Enjoy!

Wil je experimenteren met de kaasfondue? Kijk dan eens naar deze heerlijke kaasfondue met truffel en paddenstoelen.

Zwitserse Kaasfondue
Zwitserse Kaasfondue
Zwitserse Kaasfondue

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter