Kookcursus in Sevilla

Kookcursus in Sevilla

Tijdens Selma’s vakantie naar Sevilla heeft zij een kookcursus gedaan om kennis te maken met de traditionele Spaanse en Andalusische gerechten. Taller Andaluz de Cocina – Cooking Class is gevestigd in de Triana Food Market. Zij gebruiken altijd de verse ingrediënten van de markt voor hun kookcursussen. De kookcursus kan ook gecombineerd worden met een rondleiding over de markt.

Wat ons betreft is deze kookcursus in Sevilla zeker een aanrader. Houd je van koken, Spaans eten en heb je genoeg tijd in Sevilla dan moet je zeker deze cursus volgen. Je leert onwijs veel van de Spaanse keuken en daarnaast is het een leuke manier om je tijd te door te brengen in deze prachtige Spaanse stad. De cursus duurt ongeveer 3 uur, kost €55 per persoon en is in het geheel in het engels. Het is wel belangrijk om van tevoren te reserveren.

Triana Food Market

Deze overdekte markt ligt in de wijk Triana, Sevilla.  Het is een erg veelzijdige markt, waar je van alles kunt vinden. Fruit, brood, gebak, kruiden, vleeswaren, zeevruchten en maaltijden zijn er te vinden. Je kan er zelfs een flamencoshow bekijken. Triana staat bekend vanwege de tapas, zigeuners en de flamenco. Het is gelegen aan de Guadalquivir rivier.

De kookcursus

Er zijn verschillende soorten kookcursussen die te volgen zijn bij Taller Andaluz de Cocina. Wij hadden gekozen voor de Spanish Cooking Class. Tijdens deze kookcursus hebben wij, in drie uur tijd, vier typisch Spaanse en Andalusische gerechten gemaakt, die wij vervolgens met z’n allen mochten opeten onder genot van een glas wijn. De gerechten die wij hadden gemaakt waren: Salmorejo, Spinazie met kikkererwten, heerlijke Paella en als toetje een limoensorbet met cava. Gedurende de kookcursus kregen wij sangria en olijven.

Salmorejo

Salmorejo is een koude tomatensoep die typisch is voor de Andalusische keuken. Over de tomatensoep zitten stukjes gekookt ei en ibericoham. De soep heeft een gelijkenis met gazpacho, alleen gazpacho wordt ook gemaakt met paprika erbij. Salmorejo staat ook vaak op de menukaarten bij tapasrestaurants.

Kookcursus in Sevilla

Spinazie met kikkererwten

Spinazie met kikkererwten is eveneens een bekend tapasgerecht in Sevilla. Een eenvoudig recept en misschien ook wel de lekkerste. Op smaak gebracht met ui, knoflook, komijn, tomatenpuree en een snufje zout. De snufjes zout in Spanje zijn wel een stuk groter dan de snufjes die wij kennen.

 

Kookcursus in Sevilla

Paella

Natuurlijk mocht deze echte klassieker niet ontbreken. Tijdens de kookcursus werden er meteen wat misverstanden de wereld uit geholpen. Het is namelijk zo dat de enige ‘echte’ paella helemaal geen zeevruchten bevat. De echte paella is de paella met kip en groenten. Paella werd namelijk vroeger vaak gegeten door landarbeiders, omdat het vrij gemakkelijk klaar te maken was. In die tijd waren zeevruchten duur en had (bijna) niemand daar geld voor, daarnaast hadden zij ook geen tijd om de paella zo mooi op te dienen, zoals de paella met zeevruchten er altijd uitziet. De kok maakte ons duidelijk dat als er iets anders in de paella zat, dan de ingrediënten die wij gebruikten, het geen echte paella meer was. Daarmee bedoelde hij dus ook dat zeevruchten paella geen echte paella is.

Kookcursus in Sevilla

Lemon sorbet met Cava

Als dessert hadden wij een heerlijk licht gerecht. Limoen ijs, munt en cava. Zo simpel als het maar kan en zo lekker.

Kookcursus in Sevilla

Na de cursus krijgen wij via een e-mail alle recepten naar ons toegestuurd (in het Engels). Deze kookcursus is zeker een aanrader voor de liefhebbers die naar Sevilla gaan. Wij hebben onwijs genoten. Het personeel sprak goed Engels, wat niet te zeggen is over de rest van Sevilla.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: KookcursusSevillaTravelstories

Laat gerust een reactie achter