10 dingen die je niet mag missen op Curaçao

Curaçao, het tropische eiland in de Caribbean, waar de mensen gewoon Nederlands praten, maar dan in de volle zon en omringd door stranden. Het eiland van het lekkere eten,  van de meer stranden dan dagen in de maand en het eiland vol geschiedenis. Lees hieronder onze welke 10 dingen die je niet mag missen op Curaçao.

Kura Hulanda

Het Kura Hulanda museum is hét museum over de slavernij in Curaçao. Kura Hulanda betekent Hollandse Binnenplaats. Op deze binnenplaats werden vroeger slaven verhandeld. Dit museum vertelt je alles over het gevangennemen in Afrika, de tocht en het verhandelen en verschepen. Het is dus niet perse een leuk museum, maar wel een belangrijk en informatief museum om te bezoeken.

Tip: Vergeet je hier niet in te sprayen met Deet, want de muggen vinden dit museum erg leuk! (wij zijn helemaal lek geprikt)

Klein Curaçao

Het idyllische eilandje bij de vlakbij Curaçao is een echte aanrader om te bezoeken. Met spierwitte stranden en turquoise water. Verschillende excursie bedrijven gaan erheen. Wij raden aan om met Mermaid of om met Blue Finn te gaan. Besteed een dag op het eiland, bezoek de vuurtoren, snorkel met de schildpadden en relax op het strandbedje.

Eigen bootje huren

Wat ook erg leuk is, is een bootje huren. Wij hebben dit niet gedaan, omdat vrienden van ons zelf een boot hebben en op Curaçao wonen, maar het varen is daar heerlijk. Een aanrader is om zondag naar de Santa Barbara Pier te varen en daar ligt de lokale bevolking met allemaal bootjes. Geniet van de muziek en het zeewater. Een ideaal dagje op de boot.

Kura Hulanda
Kura Hulanda
Klein Curacao
Klein Curacao
Klein Curacao

Christoffel Park

Een andere aanrader is het Christoffel Park. Beklim hier de hoogste berg van Curaçao, ‘Christoffel Berg’. Wil je deze berg beklimmen doe dit dan wel vroeg op de dag. Heb je niet zo’n goede conditie? Het Christoffel Park heeft ook twee autoroutes. Wij hebben de kustroute gedaan en die was heel leuk!

Shete boka

Naast het Christoffel Park is het Shete Boka National Park te vinden. Dit park betekent ‘de zeven inhammen/monden’. Hier leggen verschillende soorten schildpadden hun eieren. Wij hebben dit zelf niet gezien, maar Shete Boka is nog leuker vanwege de verschillende Boka’s (monden). Het nationale park bestaat uit verschillende baaien waarbij de zee tegen de rotsen opspat.

Shete Boka
Christoffel Park
Christoffel Park
Boka Pistol
Boka Pistol bij Shete Boka

Struisvogelfarm

Op Curaçao hebben ze ook een struisvogelfarm.  Hiermee ga je in een busje langs de verschillende struisvogels die zij daar hebben. Er wordt veel verteld over de struisvogels en je mag ze ook voeden. Als laatste mag je nog op een struisvogelei staan, zodat je kan zien hoe sterk ze zijn. Geniet ook van een lekkere struisvogel omelet in het restaurant.

Snorkelen met schildpadden

Op Curaçao kan je op verschillende plekken schitterend snorkelen met schildpadden. Een hele bekende plek is natuurlijk Klein Curaçao, maar een ander plekje op het eiland is bij Playa Piskado, ook wel Playa Grandi genoemd. Hier  liggen aan de allemaal vissersbootjes. Deze vissers maken de vissen schoon hier in de zee. Hier komen vervolgens de schildpadden en ook talloze vissen op af waardoor het een perfecte plaats is om te snorkelen.
Tip! Zwem met een t-shirt aan als je snel verbrand.

Strandjes

Curaçao is het eiland met vele strandjes, voor iedere dag van de maand een ander strandje. Het eiland heeft maar liefst 37 stranden! Wij vonden zelf de Grote Knip, Playa Grandi en Klein Curaçao heel leuk.

Playa Piskado
Struisvogelfarm
Struisvogelfarm

Landhuis Chobolobo

Het landhuis Chobolobo maakt al ruim 100 jaar ‘Blue Curaçao’. Dit landhuis is gratis toegankelijk en hier kan je zien hoe de ‘Blue Curaçao’ wordt gemaakt. Het drankje was oorspronkelijk niet eens echt blauw. Het likeurtje is van origine transparant, maar dat was niet vrolijk genoeg voor de lokale bevolking. Nu kan je het dus kopen in verschillende kleuren, zoals rood, helder, oranje, groen en natuurlijk ook, het bij ons zo bekende, blauw. Ze hebben ook speciale smaken, zoals koffie, tamarinde en chocolade likeur. Wij vonden vooral de tamarinde likeur erg lekker.

Lokaal eten proeven

Om Curaçao echt te leren kennen, vinden wij altijd dat je de keuken moet verkennen. Probeer de Awa di Lamunchi (limoen limonade), Keshi Yena en vergeet ook niet de Pastechi’s.

Keshi Yena
Keshi Yena

Wil je ook naar Curaçao en deze activiteiten doen? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €518 kun jij met 9 uur vliegen straks ook op een eiland vol gezelligheid, schitterende strandjes en heerlijke eettentjes zitten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Curaçao

Laat gerust een reactie achter