10 gratis activiteiten om te doen in Singapore

Gardens by the Bay
Singapore: 10x gratis activiteiten

Singapore,  het kleinste land van Azie. Singapore is hypermodern, bizar schoon en een bijzondere smeltkroes van culturen. Met zijn glimmende wolkenkrabbers, heerlijke restaurants, tropische restaurants is het een te gekke stad om een paar dagen te verkennen. Ook is het een prima start van jouw rondreis door Maleisie of bijvoorbeeld Indonesie. Vaak wordt Singapore gezien als een dure staat en daarom ook overgeslagen. Wij hebben voor jullie onze favoriete top 10 gratis activiteiten in Singapore op een rijtje gezet. Op deze manier willen wij laten zien dat Singapore niet duur hoeft te zijn om een geweldige tijd te beleven.

Gardens by the Bay – Supertrees Grove

Één van de hoogtepunten van onze tijd in Singapore is toch wel de lichtshow bij Gardens by the Bay. Deze sensationele lichtshow is volledig gratis en draait twee keer op een avond. Er is een voorstelling om 19.45 en 20.45. Deze zijn volledig gratis, maar kom wel op tijd als je een goed plekje wilt veroveren! Ze hebben verschillende edities en op de website kan je zien welke editie draait wanneer jij er bent.

Merlion Standbeeld

Er zijn vijf standbeelden van de Merlion te vinden in Singapore? Kan jij ze allemaal vinden? Wij hebben er zelf 3 gezien. Ook is het erg leuk om de mythe achter de Merlion te leren kennen. De Merlion is namelijk half-vis en half-leeuw. Een oude legende verhaalt dat in de 8e eeuw een zee monster was verschenen. Dit monster was half-vis en half=leeuw. Een Maleisische prins zag het monster en gaf het vissersdorp Temasek zijn nieuwe naam Singapura (singa = leeuw en pura = stad). De naam is een samentrekking van de twee woorden Mermaid en Lion.

Merlion van Singapore
Merlion van Singapore
Singapore Gardens by the Bay
Lichtshow bij Gardens by the Bay

Fontein show bij Marina Bay Sands

Een waterlichtshow voor de Marina Bay Sands met muziek, wat wil je nog meer? De lasers komen vanaf de top van Marina Bay Sands. Het beste uitzicht heb je vanaf de Merlion. Bekijk hiervoor van te voren de openingstijden.

Chinese Food Street

Deze straat is vol met chinese gerechten voor een redelijke prijs. Oke dit is misschien dan niet volledig gratis, als je wat wilt gaan eten, maar je kan deze ‘food street’ wel bezoeken. Wij hebben dat gedaan en wij hadden heerlijke noodles en heerlijke rijst met groenten. Als laatste hadden wij ook nog een toetje, maar dat vonden wij geen aanrader. Maar als je ijs wilt eten met bonen erin, dan moet je Ice Kachang bestellen.

F1 straatcircuit bezoeken

Voor een echte formule 1 fan is een gedeelte van het straatcircuit te bezoeken een ultieme droom. Voor mijn vriend was dit een droom en als een kind zo blij stond hij voor de pitbox van Max Verstappen.

Chinatown Foodstreet
Formule 1 pitbox
Formule 1 pitbox

Sri Mariamman Tempel

Midden in Chinatown vind je de Sri Mariamman Tempel. Dit is de oudste hindoeïstische tempel van Singapore. De tempel is gebouwd in 1827. De tempel is vaak gerestaureerd en erg leuk om te bezoeken. Vrouwen krijgen hier een omslagdoek, die je weer moet inleveren wanneer je vertrekt.

Buddha Tooth Relic Tempel

Deze tempel is een chinees-boeddhistische tempel en museum vlakbij de Sri Mariamman Tempel. De tempel is gesticht in 2002 en is daarmee nog niet zo oud. In de tempel hebben ze een museum met een tentoonstelling over boeddha en op de bovenste verdieping hebben ze een schitterende tuin.

Singapore Botanic Gardens

De botanische tuinen van Singapore zijn een oase van rust in deze drukke stad. De orchidee is een nationaal symbool van Singapore, dus in deze botanische tuin zijn vooral veel orchideeën te vinden. De tuinen zijn dagelijks geopend van 5 uur ‘s ochtends tot middernacht.

Buddha Tooth Relic Tempel
Buddha Tooth Relic Tempel
Sri Mariamman Tempel
Sri Mariamman Tempel
Buddha Tooth Relic Tempel
Buddha Tooth Relic Tempel

Ga naar het strand op Sentosa Island

Sentosa Island staat bekend als ‘fun island’ van Singapore. Hier is de Universal Studios Park te vinden, maar ook Madama Tussauds, Waterpark en Dolfijnenpark. Naast al deze vrij dure attracties heb je ook een mooi strand op Sentosa Island en als het een beetje mooi weer is dan kan je hier heerlijk genieten.

Het iconische hotel: Marina Bay Sands

Het iconische, maar ook gigantisch dure hotel van Singapore is het Marina Bay Sands. Op het dak van het hotel is er een infinity pool te vinden, met een schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast zit in de Marina Bay Sands een gigantisch winkelcentrum met onder andere een schaatsbaan, theaterzalen, sterrenrestaurants, museum en het grootste casino ter wereld. Door het winkelcentrum heen loopt ook klein kanaal, waar je met een gondel door heen kan varen. Kortom dit hotel/centrum is een bijzondere ervaring waar je toch even langs moet gaan.

Dit zijn een paar gratis dingen die je in Singapore kan doen. Ik zou zelf graag nog een keer terug gaan naar Singapore en dan sommige van deze dingen overdoen.

Strand op Sentosa Island
Singapore Marina Bay Sands
Marina Bay Sands

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Singapore

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter