Kos: 4x Vegan Foodspots

Kos: 4x Vegan Foodspots

Afgelopen zomer vertrok Selma naar Kos, een eiland van Griekenland. Dit deed ze samen met een veganistische vriendin. Dit hield in dat ze bijna iedere dag ook veganistisch heeft gegeten en kennis heeft gemaakt met een compleet andere wereld. Nieuwe smaaksensaties! Hierdoor hebben wij een top vier kunnen maken voor Veganistische hotspots op Kos.

G Plaza Café

G plaza café heeft net als alle andere restaurantjes in deze lijst geen volledig veganistisch menu, maar toch zitten er ook op dit menu juweeltjes voor de veganisten onder ons. Bij het G Plaza Cafe hebben ze heerlijke pasta met een tomatensaus en smakelijke frietjes. Er staan niet veel veganistische gerechten op het menu, maar de frietjes zijn zeker weten iets om te proberen. Het restaurantje heeft een lekkere vrolijke vibe met veel kleurtjes.

1 Boumpoulinas, Kos Town 853 00, Griekenland

Harem Shisha Beach Bar

Deze beach bar is ideaal, wanneer je honger krijgt op het strand en zin hebt in een lekkere veganistische snack. De hummus is hiervoor een echte aanrader! We hebben dit bijna elke dag wel gegeten. De bar heeft een relaxte sfeer, wat natuurlijk heerlijk is wanneer je op vakantie bent en je lekker wilt uitrusten.

Kos Town, Griekenland

G Plaza Café
Harem shisha beach bar
Harem shisha beach bar

Flamingo Restaurant Bar

Na een tijdje zoeken hadden we ook in dit leuke restaurantje in het centrum van Kos een juweeltje gevonden. Tomaat gevuld met rijst en tomatensaus. We vonden dit zo lekker dat we het 2 à 3 keer hebben gegeten!

Akti Koundourioti, Kos Town, Griekenland

Restaurant Vegos, Mandraki, Nisyros

Ook hadden we nog een tripje genomen naar het vulkaaneiland Nisyros. Hiervoor moest je ongeveer een uur met de bus reizen, om andere toeristen op te halen en daarna een uur met de boot, maar dan heb je ook wat! We hadden een tripje gemaakt naar een vulkaankrater, waar je ook nog eens in kon staan. Verder hebben we het belangrijkste gebouw van het eiland bezocht, het klooster. Bijzonder aan het klooster is, dat niemand precies weet hoeveel traptreden er zijn tot aan de top! De marge van de treden liep van 119 tot wel 135. Ze geloven dan ook, dat je wens uitkomt, als je het juiste aantal traptreden naar boven had geteld. Het was al met al een prachtig leuk eilandje met leuke restaurantjes. Restaurant Vegos heeft meerdere veganistische voorgerechten, waaronder de kikkererwtenburgers en gefrituurde courgette! Heerlijk!

te herkennen aan een grote boom.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GriekenlandKos

Laat gerust een reactie achter