5 Tips voor een Stedentrip naar Athene

Afgelopen zomer bracht Shanna een paar dagen door in het prachtige Athene, de hoofdstad van Griekenland. In Athene wonen maar liefst 2.6 miljoen mensen. De Griekse hoofdstad heeft haar naam te danken aan de strijd om de stad tussen de goden Poseidon en Athena. In Athene kun je genieten van prachtige historische monumenten zoals Akropolis en de Tempel van Zeus. De laatste jaren is de stad uitgegroeid tot een hippe, culturele stad. Naast de vele tempels en historische gebouwen kun je je ook prima vermaken met vele andere activiteiten. Door de hele stad zitten er leuke eettentjes, pittoreske wijkjes, gzellige pleintjes, winkels en je kunt naar het strand. Kortom, Athene is een stad die je zeker een keertje moet bezoeken! Wij hebben al onze tips voor een stedentrip naar Athene voor jullie opgeschreven.

Wat te doen in Athene?

Tip 1: Akropolis

Een bezoek aan het Akropolis mag zeker niet ontbreken tijdens jouw stedentrip in Athene. Dit is zeker één van de mooiste highlights van Athene. Het Akropolis is vernoemd naar de gelijknamige berg waarop de tempels zijn gebouwd. Het betekend in het Grieks ‘het hoogste punt van de stad’. Het is even een korte klim naar boven, maar dit is toch wel een must see wanneer je op stedentrip naar Athene gaat.

Dit kun je allemaal zien als je eenmaal boven bent:

  • Parthenon:
  • Erechteion: De tempel werd gebouwd om de mythische koning van Athene te eren. De Erechteion is te herkennen aan de vrouwfiguren aan de voorzijde.
  • Propylaea: Je komt via de Propylaea de Akropolis binnen. Deze eeuwenoude ‘toegangspoort’ was de eerste die op de heuvel gebouwd werd.
  • Tempel van Athena Nike: Deze tempel staat op het meest zuidoostelijke puntje  en beschermde ooit de ingang. De tempel is helemaal vierkant, voorzien van ionische zuilen rondom.

Tip 2: Wijk Psiri

Psiri is een levendige wijk van Athene. Het ligt grofweg tussen metrostation Monastiraki en Omonia. Hier vind je kunstenaars, vintageshop, allerlei soorten winkeltjes maar ook veel gezellige horeca. Je kunt lekker genieten van koffie of een lunch op een van de vele terrasjes en ’s avonds kun je tot diep in de nacht uitgaan. Ben je gek op street art, dan zit je hier ook goed.

Tip 3: Plaka

Plaka is de oudste wijk van Athene en waarschijnlijk de mooiste buurt van deze grote stad. Plaka wordt ook wel de wijk van de Goden genoemd, wat waarschijnlijk komt doordat de wijk direct aan de Akropolis grenst. De wijk ligt tussen Psiri, Monastiraki en het Syntagmaplein en is grotendeels autovrij. Het bovenste deel van Plaka is onwijs sfeervol en pittoresk. De buurt zit vol met leuke restaurants, terrassen en winkeltjes, waardoor er hier genoeg vermaak is. Dit alles maakt deze plek één van de meest populaire toeristische attracties van Athene.

Tip 4: Tempel van Zeus

Deze enorme tempel in het centrum van Athene kun je bijna niet missen (je kunt hem bijvoorbeeld goed zien vanaf de Akropolis) en is zeker een bezoekje waard. In prehistorische tijden werden hier al goden vereerd en de 104 zuilen die er oorspronkelijk stonden waren een ode aan Zeus. Nu staan er nog maar 15 zuilen overeind (en eentje is heel zielig omgewaaid tijdens een hagelstorm meer dan 200 jaar geleden) maar ze zijn er niet minder indrukwekkend om.

Tip 5: Shoppen bij het Monastiraki Plein

Monastiraki betekent letterlijk klein klooster. Het gebied is vernoemd naar het Monastiraki-plein, dat is vernoemd naar de kerk van de Pantanassa die zich op het plein bevindt. Het plein ligt in het oude centrum van Athene en is een geliefd winkelgebied in Athene. In de omliggende straten vind je allerlei soorten winkels. Souveniertjes, schoenen, tassen etc. kun je hier allemaal vinden. Op zondag is er op het plein altijd een rommelmarkt te vinden.

Tempel van Zeus
Monastiraki Plein

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AtheneGriekenland

Laat gerust een reactie achter