5x Wat te doen in Bilbao

Wat te doen in Bilbao

Bilbao, de grootste stad van Baskenland, werd vroeger gezien als het lelijke broertje van San Sebastian, de coole surf stad. Toen Bilbao werd gekozen als de plek voor een Guggenheim Museum, begon de binnenstad een stuk mooier te worden. Bilbao was voor ons de verblijfplaats tijdens ons Baskenland avontuur.

Guggenheim museum

Waar Bilbao om bekend staat, is natuurlijk het Guggenheim Museum. Het museum werd geopend in 1997 en staat bekend als een van de beste musea van de wereld. Met kunstwerken om het museum heen, zoals de gigantische spin en de Bilbao Puppy, is het museum ook leuk om buiten een rondje te lopen. Hiernaast heeft het Guggenheim museum allemaal kunstwerken van bekende kunstenaars, zoals Jeff Koons, Andy Warhol en Salvador Dalí. Ben je een liefhebber van moderne kunst, vergeet dan niet dit museum op je lijstje te zetten!

Bilbao: Bilbao Puppy van Jeff Koons

Artxanda kabelbaan

Net als in San Sebastian heeft ook Bilbao een kabelbaan, die je naar de top van een berg brengt. In dit geval de Artxanda berg. Wij raden aan om te gaan op een dag, wanneer het niet bewolkt is, zodat je een schitterend uitzicht hebt over de stad.

Bilbao: Uitzicht vanaf de Artxanda berg

Mercado de la Ribeira

De markt van Bilbao is dé plek waar de chefs hun eten vandaan halen. Hier verkopen ze bijvoorbeeld groenten, kaas, vis, vlees. Hiernaast hebben zij ook nog een mini foodhal in de markthal, waar allemaal lekkere drankjes kunnen worden gedronken en waar pintxos worden verkocht. Dit zijn kleine Spaanse hapjes.

Mercado de la Ribeira
Mercado de la Ribeira
Mercado de la Ribeira

Probeer het Traditioneel Gebak van Bilbao

Het gebakje ‘Carolina’ is een heerlijk schuimgebakje op een klein taartje met een krokant laagje van chocolade. Wij raden het aan om het gebakje te delen, omdat het heel erg veel meringue is. Wij hebben het gebakje geprobeerd bij Pasteleria Arrese. Hier verkopen ze allemaal lekkere gebakjes, zoals croissants en chocolade vlinders.

Bilbao: Carolina gebakje

Eet lekker veel Pintxos

Last, but certainly not least, eet lekker veel pintxos wanneer je in Bilbao bent. Bilbao heeft net zulke lekkere pintxos tentjes als in San Sebastian. Eat like a local en vraag aan de barman, wat hun specialiteit is. Ga ook vooral bij de tentjes naar binnen, waar het heel erg druk is, dan weet jij dat het eten er vast en zeker heerlijk moet zijn.

Hotspots in Bilbao
La Olla

Al vanaf €99,- vliegen dagelijks vluchten van Amsterdam naar Bilbao met KLM en met ongeveer 2 uur vliegtijd ben je er zo! Bekijk hier de deals.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BaskenlandBilbaoSpanje

Laat gerust een reactie achter