7x Redenen om naar Luik te gaan

Luik staat bekend als een grauwe industriële stad en dit zagen wij al gelijk toen wij de stad binnen reden. Voor veel mensen is dit een reden om de stad over te slaan maar wij geven jullie nu onze 7 redenen om wél naar Luik te gaan.

Montagne de Bueren

De Montagne de Bueren is een trap naar de top van Luik. Er zijn maar liefst 374 treden. Bovenaan de trappen heb je een schitterend uitzicht over de stad. Als je eenmaal boven bent, loop dan ook gerust nog ietsje verder omhoog naar het oorlogsmonument voor een nog mooier uitzicht.

Twee keer per jaar wordt deze trap tot leven gebracht met bloemen en lichtjes. In de zomer tijdens Bueren en Fleurs en op de eerste zaterdag van Oktober met glitters en kaarsen. Ga jij de uitdaging aan om net als wij de treden te beklimmen?

Lekker eten

Wij zouden de Kokende Zussen niet zijn, als wij ook niet een paar heerlijke restaurant tips zouden geven. Onze favoriete hotspots hebben wij benoemd in een artikel wat binnenkort live komt. Van de lekkerste wafels en de lekkerste Luikse gehaktballen, maar ook waar je een heerlijk biertje kan drinken.

Luikse gehaktbal bij Le Saint Grégory
Een heerlijke vanille wafel van Une Gaufrette Saperlipopette

Sint-Pauluskathedraal en zijn schatkamer

De Sint-Pauluskathedraal heeft een schitterende schatkamer die dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken is van 14.00 tot 17.00 en heeft een bijzondere historische kunstcollectie. De kerk in Gotische stijl is ook schitterend en wat langer open.

Marché de Batte

Iedere zondag heb je de Marché de Batte van 8 uur tot 14 uur. Dit is een grote markt met vele verschillende kraampjes die zich uitstrekt langs de rivier de Maas (Meuse) die dwars door de stad loopt. Je kan hier van alles kopen. Van wafels tot geroosterde kip, maar ook kleding, speelgoed en levende dieren zoals kippen, konijnen en vogels.

La Cité Miroir

Het opmerkelijke pand, waar het museum La Cité Miroir zich in bevindt, heeft een bijzondere geschiedenis. Op de begane grond bevond zich hier vroeger namelijk een busstation en op de derde verdieping was een zwembad.

In het busstation kun je nu de permanente tentoonstelling genaamd ‘Dat nooit meer (Plus jamais ça)’ bekijken. Deze indrukwekkende tentoonstelling gaat over de periode 1939-1945 en de Duitse bezetting van grote delen van Europa. Je verplaatst je van kamer tot kamer waar je onder begeleiding van beeld en geluid een compleet beeld krijgt van de opkomst van het Facisme in Duitsland en welke gruwelijkheden zich in deze tijd afspeelden. Deze tentoonstelling is ook in het Nederlands te volgen, duurt ongeveer 1 uur en is wat ons betreft één van de meest indrukwekkendste tentoonstellingen die wij ooit gezien hebben.

Het museum heeft op de derde verdieping een leeg zwembad, wat je ook kan bezoeken. Hier kun je tevens wisselende tentoonstellingen bezoeken. Bekijk hun website voor de huidige wisselende tentoonstelling.

Plus jamais ça !

Heerlijk Bier

Luik is de stad om lekkere lokale biertjes te proberen. Een van de beste lokale biertjes om te proberen is de La Curtius. Deze wordt gebrouwen bij Brasserie C, maar wordt op diverse plekken in de stad verkocht. Curtius is een blond biertje met een verfrissende smaak. Erg lekker.

Een ander lokaal biertje is Leopold 7 en heeft een citrusachtige smaak. Deze kan je lekker drinken bij het Beer Lovers Café.

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Luik is een van de oudste en grootste kerstmarkten van België. De kerstmarkt staat van 29 november tot 30 december en hier kan je genieten van heerlijke Glühwein of Pèkèt, maar ze hebben hier natuurlijk ook de klassiekers zoals een candied apple en een heerlijk bordje met zuurkool. Ook staat er een reuzenrad met schitterend uitzicht over de stad.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BelgiëEuropa

Laat gerust een reactie achter