Beste Bestemmingen voor de Meivakantie

Klein Curacao

In de maand mei hebben veel kinderen meivakantie. Vaak is deze vakantie één week, maar scholen mogen ook een extra week geven waardoor het twee weken worden. Door alle vrije dagen in deze maand is het een goed moment om op vakantie te gaan. Zo kun je een heerlijke week de zon opzoeken, in en buiten Europa, je kunt voor een stedentrip gaan, maar ook een bestemming dichtbij huis kiezen. Er zijn heel veel mooie bestemmingen om te bezoeken. Binnen Europa zijn Portugal, de Canarische eilanden of Griekenland erg populair. Ga je liever verder weg? Dan kun je denken aan Curaçao of Egypte. Er zijn zoveel opties en wij willen jullie graag de beste bestemmingen voor de meivakantie geven. Wij geven jullie niet alleen inspiratie, maar ook meer informatie en tips over de bestemmingen. Laat de voorpret beginnen!

Een weekje weg tijdens de Meivakantie

Als we het hebben over de beste bestemmingen voor de meivakantie dan kun je of een weekje weg of kiezen voor een stedentrip. Populaire bestemmingen om een week op vakantie te gaan, zijn te verdelen in twee categorieën. Zo kun je een weekje op vakantie naar een bestemming in Europa of je kunt de zon op zoeken buiten Europa. Wij benoemden al eerder dat landen als Portugal, Griekenland en Curaçao erg populair zijn. Hoewel wij in Portugal alleen Lissabon hebben bezocht, kunnen wij jullie wel vertellen wat voor heerlijke opties Griekenland en Curaçao zijn.

Om te beginnen bij Curaçao. Deze bestemming ligt uiteraard niet om de hoek, maar toch is het een hele fijne, zon zekere bestemming. Je kunt daar genieten van een echte zon-strand-zee vakantie met witte stranden en een heldere blauwe zee. Daarnaast kun je leuke uitstapjes maken, zoals duiken, snorkelen en wandelen in een Nationaal natuurpark. Ook is het eten erg lekker, wat zeker geen verkeerde bijkomstigheid is.

Liever toch dichterbij huis, maar wel een zon-strand-zee vakantie? Ga dan een weekje naar het Griekse Zakynthos. Een prachtig eiland in de Middellandse zee. Hier vind je verschillende mooie baaien en stranden. Je kunt hier genieten van heerlijk eten, leuke uitstapjes maken, zoals naar een olijfolie fabriek of naar een klein dierenpark genaamd ‘Askos Stone Park’. Ook is het super leuk om een bootje te huren en de prachtige wateren/grotten rondom het eiland te ontdekken.

Mocht je geen typische zon-strand-zee vakantie, maak dan een mooie rondreis door het, nog redelijk onontdekte, Slovenië. Een paar jaar geleden maakte Kheira een 10-daagse rondreis door dit prachtige land dat in Oost-Europa ligt. Ontdek de prachtige natuurparken, bezoek een wijnboerderij, de vele leuke dorpjes en geniet van alle lokale gerechten. Wij hebben hier al meerdere travelstories over geschreven en alle informatie over dit prachtige land vind je hier.

De 5 mooiste stranden op Curaçao

0
Lees meer over De 5 mooiste stranden op Curaçao

Slovenië Reisroute in 10 dagen

4
Lees meer over Slovenië Reisroute in 10 dagen

De mooiste Stranden en Baaien op Zakynthos

0
Lees meer over De mooiste Stranden en Baaien op Zakynthos

De leukste stedentrips voor de Meivakantie

Wil je niet de hele week weg, maar ga je er liever een paar dagen op uit? Dan kun je natuurlijk ook een leuke stedentrip uitkiezen. De populairste stedentrips voor een meivakantie zijn Londen, Parijs en Berlijn. Dit zijn alleen erg populaire bestemmingen, waar wij ook zeker al eens geweest zijn. Veel toeristen gaan hier jaarlijks heen, maar naast deze steden zijn er nog zoveel meer prachtige steden in Europa. Daarom hebben wij voor de beste bestemmingen voor de meivakantie nog een vijftal andere steden voor jullie uitgekozen.

Als eerste gaan wij naar Zuid-Europa en vertellen wij iets over Lissabon, Rome en Athene. Alle drie prachtige steden in drie zonnige Europese landen. Grote kans dan ook dat je heerlijk weer hebt tijdens jouw stedentrip. Naast het feit dat alle steden prachtige historische bezienswaardigheden hebben, zoals het Akropolis en het Colosseum, vind je bij Lissabon en Athene ook nog eens strand om lekker te kunnen luieren en van de zon te genieten. Daarnaast kun je genieten van de vele leuke terrasjes en lekkere restaurants, die de steden te bieden hebben. Dikke aanraders dus!

Het kan ook zijn dat je niet per se een zonnige bestemming wilt. Dan zijn steden als Stockholm en Krakau ook twee hele leuke steden om te bezoeken. Stockholm ligt in Zweden en wordt ook wel het Venetië van het noorden van Europa genoemd. De stad is omgeven met prachtige natuur, heeft een historisch centrum en een bruisend gastronomisch leven.

De stad Krakau vind je in Polen en naast de historische karakteristieken van de Tweede Wereldoorlog heeft deze stad veel meer te bieden. Zo kun je de zoutmijnen Wieliczka bezoeken, een mooie wandeling door de stad maken of genieten van een wodka proeverij (misschien niet helemaal kidsproof). Ook kun je vanuit deze stad een bezoek brengen aan Auschwitz. Een leerzame dagbesteding. Het eten in Krakau is heerlijk en er zijn veel goede Italiaanse restaurants vinden. Dat is nooit verkeerd, al zeggen wij zelf.

Stedentrip Lissabon – Highlights

0
Lees meer over Stedentrip Lissabon – Highlights

5 Tips voor een Stedentrip naar Athene

0
Lees meer over 5 Tips voor een Stedentrip naar Athene

Kortom, allemaal super leuke en goede opties voor de meivakantie. Naast deze bestemmingen voor de meivakantie kun je natuurlijk ook nog verder op onze blog kijken naar andere reizen. Wij hebben inmiddels al over vele landen geschreven en er komt steeds meer bij. Hopelijk hebben wij jullie kunnen inspireren voor een leuke vakantie bestemming en genieten jullie straks van een droom vakantie!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AtheneCuraçaoEngelandEuropaGriekenlandItaliëKrakauLissabonLondenMidden AmerikaPolenPortugalRomeSloveniëStockholmZakynthosZweden

Laat gerust een reactie achter