Curaçao Budget

Klein Curacao

Curaçao is de vakantiebestemming onder de Nederlanders. Een zonnige bestemming in de Caribbean waar ze gewoon Nederlands spreken! Maar wat kost een vakantie naar Curaçao nou eigenlijk? Wij hebben voor jullie een aantal onderwerpen en kosten op een rij gezet, om jullie een beter inzicht te kunnen geven in de kosten.

Vliegtickets

Buiten het hoogseizoen om kost een ticket ongeveer tussen de 450 en 550 euro per persoon. Vanuit Amsterdam kan je vliegen met TUI of met KLM. Tijdens het hoogseizoen of schoolvakanties ben je wel wat meer kwijt voor de vliegtickets. Reken dan op bedragen tussen de 800 en 1.000 euro.

Hotel

Afhankelijk van de luxe die je zoekt op deze vakantie zijn er verschillende opties. Het eiland heeft veel AirBnb’s en deze zijn dus ook vaak goed te boeken. Wij verbleven in een appartementje in Willemstad. Het kan dus variëren van 20 euro per nacht tot ongeveer 250 euro per nacht bij een luxe resort.

Eten en Drinken

Zoals met alles, geld ook voor eten en drinken dat je het zo duur kan maken als je het zelf wil.

Er is natuurlijk altijd een groot verschil wanneer je alleen maar naar luxe restaurants gaat of wanneer je meer van streetfood en cafe’s houdt. Om op de kosten te kunnen besparen zou je ook, mits je een appartement hebt, regelmatig thuis eten kunnen klaar maken. Voornamelijk ontbijt is handig en scheelt je al gauw 10-15 euro per persoon. Wij hebben een beetje van alles wat gedaan en dus is dit ook een globale inschatting.

Voor een lunch ben je meestal rond de 15 euro per persoon kwijt. Voor het avondeten kun je rekenen op ongeveer 30-40 euro per persoon. Dit is afhankelijk of je uitgebreid gaat dineren of alleen voor een hoofdgerecht kiest.  Een biertje kost meestal rond de 3-4 euro.

Keshi Yena
Keshi Yena
Awa di Lamunchi
Awa di Lamunchi

Vervoer

Wil je echt wat van het eiland zien? Dan is het erg handig om een auto te huren. Anders kom je echt nergens op dit eiland. Het openbaar vervoer rijdt namelijk sporadisch en erg veel taxi’s hebben wij ook niet gezien.

Voor een huurauto moet je zo’n €30 tot €35 per dag schatten. De benzine is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland en met 50 gulden (ongeveer 25 euro) heb je een bijna volle tank.

Activiteiten

Activiteiten in Curaçao zijn toch wel de grootste kostenpost. Voor sommige stranden, zoals Jan Thiel moet je overdag entree betalen (als je niet in een van die resorts bij Jan Thiel zit) en soms moet je ook voor een strandbedje betalen.

Een paar voorbeelden van kosten:

  • Klein Curaçao Tour – €95,-
  • Kura Hulanda Museum – ~€16,-
  • Shete Boka – €9,-
  • Christoffel Park – vanaf €9,85
  • Quad Rijden ( 6 uur ) – €165
  • Hato Caves – €7,50
Klein Curacao
Klein Curacao

Valuta

Op Curaçao betalen ze met ANG (antilliaanse gulden). De koers is ongeveer 2 ANG ~ €1,-. Op Curaçao kan je ook betalen met Amerikaanse dollars, maar je kan beter met guldens betalen. Op het vliegveld kun je gelijk alvast wat guldens pinnen. Verschillende banken vragen van 4 tot 6 euro extra voor geldopname. Dit komt dus nog bovenop de transactie die de bank verrekend. Als je dus geld gaat pinnen, kan je beter wat meer pinnen. Bij de meeste restaurants kun je ook gewoon pinnen. Dan betaal je een koersopslag van vaak iets van 2% (afhankelijk van jouw bank).

Reken ongeveer op minimaal 100 euro per persoon per dag (inclusief huurauto) wanneer je naar Curaçao gaat.

Wil je ook naar Curaçao en naar Klein Curaçao? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Boek nu je vlucht en ook alvast je excursie naar Klein Curaçao.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Curaçao

Laat gerust een reactie achter