Dagtrip naar Klein Curaçao

Klein Curacao

Klein Curaçao, het idyllische eilandje ongeveer 12 km vanaf het meest oostelijke puntje van Curaçao, is een schitterend onbewoond eiland met een turquoise zee en een heerlijk zandstrand. De definitie van een tropisch eiland toch? Wij gingen op een vrijdag naar deze mooie plek en hebben voor jullie alles over deze dagtrip klein Curaçao opgeschreven.

De boottocht

Om bij Klein Curaçao te komen, moet je met een boot 2 uur lang varen. Wij vertrokken vroeg in de ochtend (06.45) en wij waren rond 17.00 weer terug. Je vaart hierbij over de Spaanse Wateren en je hebt dus een boot met flink wat power nodig! Het is ongeveer twee uur varen en voor de mensen die snel zeeziek worden is het fijn als je voor vertrek een reisziekte pil slikt.
Boek ruim op tijd om voorzien te zijn van een plek op de boot. Er gaan talloze bootexcursies naar Klein Curaçao. Wij zijn zelf geweest met Mermaid.

Het strand en de zee

Het strand van Klein Curaçao is het langste strand van Curaçao en een van de mooiste stranden ter wereld. Mooi parelwit strand en pure schoonheid aan een azuurblauwe zee. Hier kun je heerlijk snorkelen en zie je zelfs zeeschildpadden.
Zwem met de zeeschildpadden mee, maar houdt een gepaste afstand en raak ze vooral niet aan.

Tip! Wanneer je gaat snorkelen, trek dan een wit shirt aan als je snel verbrand. Anders verbrand je rug volledig.

Klein Curacao
Klein Curacao

De Vuurtoren & het Wrak

Wanneer je Klein Curaçao bezoekt, kan je ook het eiland een beetje verkennen. Het eiland heeft niet veel, maar wel een vuurtoren en een wrak van een schip. Het iconische roze vuurtoren staat op het midden van het eiland. Je kunt de vuurtoren ingaan. Het is recentelijk gerenoveerd. Doordat het eiland plat is, is het soms slecht te zien. Samen met sterke winden en stromingen kan het voor een kapitein lastig zijn om langs het eiland te varen. Er zijn meerdere scheepswrakken van te vinden op Klein Curaçao.

Wil je ook naar Curaçao en naar Klein Curaçao? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Boek nu je vlucht en ook alvast je excursie naar Klein Curaçao.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Curaçao

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter