Dagtrip Pompeï en Vesuvius

Dagtrip Pompeï en Vesuvius
Pompeï & Vesuvius dagtrip

Tijdens je stedentrip naar Napels mag ook zeker een bezoek aan Pompeï en de Vesuvius niet ontbreken. Dit bezoek aan Pompeï en de Vesuvius zal jou altijd bijblijven.

Je hebt twee opties om deze historische plekken te bezoeken. Je kunt zelf met het openbaar vervoer naar Pompeï en de Vesuvius gaan. Vanuit Napels kun je met de trein/metro reizen en ben je daar binnen 45 minuten. Maar je kunt ook een georganiseerde tour boeken.

Pompeï

De Romeinse stad is gemakkelijk te bezoeken vanuit Napels en staat wereldwijd bekend om de uitbarsting van de Vesuvius, die de hele stad bedekte onder as. Het is mogelijk om hier een rondleiding te doen of om op eigen houtje door Pompeï te lopen, van het badhuis tot het amfitheater. Pompeï had voor de uitbarsting in 79 na Christus wel zo’n 10.000 bewoners.

De verwoesting, die deze vulkaanuitbarsting heeft achtergelaten, is te zien. Het is doorgaans in Pompeï erg druk, maar wanneer je eenmaal binnen bent, heb je wel voldoende ruimte om je voort te bewegen.

Stedentrip Napels
Stedentrip Napels

De vulkaan ‘Vesuvius’

Vanuit Pompeï reden wij verder naar de Vesuvius. Deze weg gaat omhoog en op een gegeven moment te steil omhoog, waardoor wij de auto op de parkeerplaats moesten inruilen voor een 4×4 wagen. De 4×4 wagen brengt je naar boven voor €2,- en dat is zeker een aanrader, anders ben je behoorlijk lang naar boven aan het klimmen en met het Italiaanse klimaat is dat niet altijd goed te doen. We rijden met de 4×4 nog een stuk omhoog om vervolgens de laatste 500 meter zelf te lopen naar te top. Voor mensen die niet zo goed meer ter been zijn, is dit een minder goed idee. Wij hadden een groepje Amerikanen bij ons in de wagen en zij konden helaas de top zelf niet bereiken.

De Vesuvius is, naast de vulkaan genaamd ‘Etna’, de enige nog actieve vulkaan van Europa. Het uitzicht van de Vesuvius over de stad Napels is schitterend. Ook de vulkaan is indrukwekkend om te zien, maar verwacht geen magma of lava in deze vulkaan, zoals het altijd wordt getoond in films.

Wat je zult zien is een enorme krater met stenen en hier en daar wat groen. Alsnog is het een unieke ervaring en zul je het waarschijnlijk niet heel vaak meemaken om een nog actieve vulkaan te bezoeken.

Kortom, een super leuke dagtrip vanuit Napels of Sorrento en een must voor jouw vakantie.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ItaliëNapels

Laat gerust een reactie achter