De 5 mooiste stranden op Curaçao

Klein Curacao

Curaçao, het paradijs van de Caribbean. Met schitterend helder blauw water, meer stranden dan dagen in de maand en (zowat) altijd zon is dit eiland een populaire bestemming. Je vindt hier tal van leuke en mooie stranden. Heerlijk om te relaxen, zwemmen, snorkelen, duiken en andere watersporten. Wij hebben de 5 mooiste stranden op Curaçao (tenminste volgens ons) voor jullie opgeschreven.

Playa Piskado of Playa Grandi

Op zoek naar prachtig strandje om te snorkelen met schildpadden? Ga dan naar Playa Piskado, ook wel Playa Grandi genoemd. Dit vonden wij het leukste en mooiste strand van Curaçao, op Klein Curaçao na. Playa Piskado herken je aan de vele vissersbootjes die hier liggen. De vissers maken op de boot hun vers gevangen vis schoon en hier komen de schildpadden op af. Iedere dag tussen 11 en 12 meren de boten aan en dan zijn er ook extra veel vissen te zien vanwege de vangst.

Playa Piskado

Playa Forti

Een populaire activiteit bij playa forti, ook wel Playa westpunt genoemd, is om van groote hoogte het prachtige turquoise water in te springen. Het mag eigenlijk niet maar dat houdt niemand tegen. Natuurlijk hoef je niet te springen om bij het strand te komen. Je kunt ook de trap pakken en daar lekker relaxen op het strand of rond zwemmen. Snorkelen is ook een aanrader, het beste is dan om langs de kliffen te zwemmen.

Bij Playa Forti zitten ook vele lekkere restaurantjes waar je kan genieten van Awa di Lamunchi en Fried Funchi! Wij hebben hier zelfs een keer een groep dolfijnen zien zwemmen!

Grote Knip

De Grote Knip ligt vlakbij de voorgaande genoemde strandjes en is een langgerekt zandstrand. De meeste locals komen met hun auto’s naar Grote Knip wanneer het weekend is. Je kunt hier goed zwemmen, zonnen en snorkelen. Hier geldt ook hetzelfde. Het snorkelen is het mooiste langs de kliffen. Hier zijn overigens geen restaurantjes, wel locals die eten aanbieden, maar bij dit strand is het handig om zelf drinken en snacks mee te nemen.

Santa Barbara Beach

Een populaire activiteit voor de locals op de zondag is varen. Vaak wordt er dan naar Santa Barbara Beach gevaren. Daar meren ze aan en genieten ze de hele dag van muziek, drankjes en het lekkere water. Ook snorkelen is hier een leuke optie. Er zijn allerlei soorten vissen om te zien.

Je kunt van het Santa Barbara beach genieten als je daar overnacht in het Santa Barbara resort of je kunt een dagpas kopen voor een relaxte en heerlijke stranddag.

Klein Curaçao

Last but not least: Klein Curaçao. Naar onze mening het mooiste strand van Curaçao. Met de boot, Mermaid, vertrokken wij een dagje naar Klein Curaçao. Hier hebben wij vervolgens de hele dag gerelaxed, van de zon genoten, gezwommen en gesnorkeld. Het eiland heeft een prachtige onderwaterwereld en daarnaast is het ook erg leuk om het onbewoonde eiland te verkennen. Zo is er een oude vuurtoren en er zijn scheepswrakken te vinden. Alles voor een perfect dagje weg.

Klein Curacao

Zie jij jezelf al op het strand van Curaçao liggen? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €518 en met 9 uur zit jij straks ook op het strand te genieten van de zon.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Curaçao

Laat gerust een reactie achter