De leukste dingen om te doen in Dubrovnik

Dubrovnik is een van mooiste en best bewaarde historische steden van Europa. Overal waar je kijkt vind je prachtige historische monumenten. Pittoreske straatjes, eewenoude kerken en een prachtige stadsmuur. De hele binnenstad is omringd door een muur en heeft uitzicht op de Adriatische zee. Prachtig! Deze stad is ontzettend populair is geworden vanwege de hit tv-serie Game Of Thrones. In deze travelstory vertellen we jullie over de leukste dingen om te doen in Dubrovnik.

Dwalen door het oude centrum

Het oude centrum van Dubrovnik staat niet voor niets op de UNESCO heritage lijst. Een wandeling door de steegjes geeft je het gevoel dat je teruggaat in de tijd.

Wandelen over de stadsmuur

Iconisch in Dubrovnik is natuurlijk de stadsmuur. Het gehele oude centrum wordt omringd door de stadsmuur, die je kan bewandelen voor 200 kuna. De stadsmuur is goed onderhouden, waardoor de wandeling goed te doen is. De stadsmuur is zo’n 2 km lang en je kan op verschillende plekken de stadsmuur opklimmen. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, maar er zijn ook enkele drinkpunten waar je een drankje kan kopen. Het duurt zo’n 1,5 uur om een geheel rondje te doen over de stadsmuur. Daarnaast is het ook zeker een aanrader om vroeg op de dag te gaan, omdat het anders wel heel warm wordt op de muur.

Wanneer je over de muur loopt, kom je ook langs de minceta-toren (ook wel Fort Minceta genoemd). Deze toren herken je misschien wel van Game of Thrones. Hier loopt Daenerys langs de toren op zoek naar de ingang toen haar draken werden gestolen in seizoen 2.

De minceta toren werd in twee fases gebouwd. In 1319 werd het eerste gedeelte gebouwd en toen was de toren vierkant.

Minceta is een fort op het hoogste punt van Dubrovnik en heeft een mooi uitzicht. Het fort is genoemd naar een familie in Dubrovnik, die de oorspronkelijke eigenaren waren van de grond waarop de toren is gebouwd.

Bezoek Lokrum Eiland

Wil je lekker een dagje ontspannen en genieten van de natuur, dan raden we aan om een dagje te gaan naar Lokrum eiland. Koop een ticket in de haven. Wij hebben zo’n 26 euro per persoon betaald voor een retour naar het eiland en entree tot het eiland.

Het eiland is klein met een benedictijnen klooster, een zwemgat met water uit de dode zee, een botanische tuin en zelfs een klein Game of Thrones museum. Je kunt hier goed wandelen. Zo kan je naar de top van het eiland wandelen en heb je een schitterend uitzicht naar Dubrovnik.

Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac is gratis te bezoeken als je een ticket hebt gekocht voor de stadsmuur. Dit fort is te vinden net buiten de stadsmuur en is gebouwd op een rots. Toen dit fort gebouwd werd, was dit een belangrijk punt om de stad te beschermen tegen de indringers. Vanuit het fort heb je een schitterend uitzicht op de stadsmuur, maar ook op de “Pile Bay”.

Voor de Game of Thrones kenners onder ons zullen vooral het fort en de Pile Bay zeer bekend voorkomen. Het fort fungeert in de show als “The Red Keep” in Kings Landing en ook de Pile Bay wordt meerdere keren getoond als “Black Water Bay”.

Srdj Hill

Het mooiste uitzichtpunt van Dubrovnik kan je vinden op de Srdj Hill. Je kan hier naar boven rijden met de auto, maar als je geen auto hebt kan je deze berg ook nog bezoeken met de kabelbaan. Een ritje met de kabelbaan is wel een beetje aan de dure kant, maar voor zo’n schitterend uitzicht vinden wij dat wel waard. De kabelbaan kost zo’n 170 kuna per persoon, wat omgerekend ongeveer 22 euro is voor een retourtje en net zoals alle andere bezienswaardigheden wordt dit ieder jaar iets duurder. Je kan ook heel goed met een uber naar boven gaan.

Banje beach

Een van de mooiste strandjes van de stad is Banje Beach, vanwege het schitterende uitzicht op de oude binnenstad. Banje beach ligt net buiten de stadsmuur. Heerlijk voor als je even naar het strand wilt.

Trsteno Arboretum

Als een leuk half dag tripje raden wij aan om te gaan naar Trsteno Arboretum. Dit is nog een locatie, die wij hebben leren kennen door het kijken naar Game of Thrones. In Game of Thrones staat deze tuin bekend als ‘Tyrells Garden’. Trsteno Arboretum is het oudste arboretum in dit deel van de wereld. Kapiteins van schepen brachten zaden van over de hele wereld mee en de familie plantte ze. Het omvat een park rondom de 15e-eeuwse zomerresidentie, een monument van tuinarchitectuur. Het ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanuit Dubrovnik.

Boek nu je tickets naar Dubrovnik en voor je het weet kan je dit geweldige eiland zelf bezoeken.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DubrovnikEuropaKroatië

Laat gerust een reactie achter