De Ultieme Reisroute voor Costa Rica

Costa Rica, een prachtig land met ontzettend veel mooie plekken. Ga je binnenkort een rondreis maken door dit land? Dan wil je vast wilde dieren spotten, de jungle in, lekker actief zijn en stranden bezoeken. Er is zoveel te doen en te zien in dit land, waardoor een goede reisroute samenstellen lastig kan zijn. Welke plaatsen mag je zeker niet overslaan, waar kun je de meeste dieren zien en welke nationale parken zijn nou het mooiste. Wij hebben voor jullie de ultieme reisroute voor Costa Rica opgesteld. Deze reisroute bevat alle hoogtepunten. Je gaat hiermee langs de talloze watervallen, je zult wilde dieren in de jungle zien, je loopt over de bekende hangbruggen en je kunt relaxen op het strand. Pura Vida!

Costa Rica in 2,5 week

Wij vliegen via Mexico op San José. Op het moment dat wij daar aankwamen was het al 12 ‘s nachts. Wij gingen op dat moment direct door naar ons hotel, dat vlakbij het vliegveld lag. Hier bleven wij niet lang, want na een nachtje slapen en bijkomen van de reis haalden wij de volgende ochtend onze huurauto op. Volgende bestemming: Puerto Viejo.

Puerto Viejo – 3 nachten

Puerto Viejo ligt ongeveer 4- 4,5 uur rijden vanaf San José. Het is een prachtige kustplaats in de provincie Limon en ligt aan de Caribische zee. In Puerto Viejo sliepen wij 3 nachtjes in het Hotel Banana Azul. 

Tortuguero – 3 nachten

Vanuit Puerto Viejo vertrokken wij naar Tortuguero. Wij rijden in ongeveer 3,5 uur naar La Pavona. Hier bevindt zich de opstapplaats voor de boot richting de hotels in Tortuguero-dorp en de omgeving. Wij hadden via ons hotel, Tortuga Lodge and Gardens, de bootreis geregeld. Je kunt ook bij La Pavona ter plekke een overtocht regelen richting Tortuguero-dorp. Wij verbleven hier in totaal ook 3 nachten maar 2 nachten is ook genoeg.

La Fortuna/Arenal – 2 nachten

Na een aantal heerlijke dagen in Tortuguero was het tijd om onze reis weer te vervolgen. Opnieuw een lange rit van 4 uur bracht ons naar La Fortuna/Arenal. Onderweg maakten wij een stop bij de La Fortuna waterval, daarna reden wij door naar ons hotel. Wij verbleven 2 nachten in het Arenal Observatory Lodge. Een mooie plek, midden in de natuur met een prachtig uitzicht op de vulkaan. Het is ongeveer een half uurtje rijden naar het centrum van La Fortuna. In en rondom La Fortuna en Arenal is er genoeg te zien en te doen. 

Monteverde/Santa Elena – 2 nachten 

Op naar Monteverde en Santa Elena. Deze dorpjes liggen op 2,5-3 uur rijafstand van Arenal. De weg is erg slecht op dit stukje en niet geasfalteerd, vandaar dat het lang duurt. Wij bleven twee nachten in Santa Elena. Santa Elena ligt dichtbij Monteverde en wij waren met 10 minuten lopend in het centrum. Als je de tijd hebt, kun je hier ook gerust 3 nachten blijven. Er is genoeg te zien en doen in Monteverde! 

Uvita – 3 nachten 

We verlieten Monteverde weer en reden richting Uvita, een plaatsje aan de kust van de Grote Oceaan. Onderweg stopten wij bij Tarcoles op de brug. Zeker een aanrader. Onder deze brug liggen namelijk tientallen Amerikaanse krokodillen te chillen in de zon. Parkeer de auto eventjes voor of na de brug en loop tot halverwege de brug. Dan kun je ze zeker niet missen. 

In Uvita verbleven wij in totaal 3 nachten (2 nachtjes is ook prima om hier te verblijven).  Wij sliepen in het Uvita Bali Bosque Retreat. Wat een prachtige plek was dit. Helemaal hoog in de bergen, afgelegen, in alle rust en omringd door prachtige natuur. Wat ook super leuk is, is dat deze B&B gerund wordt door een Nederlands stel met hun zoon. Hartverwarmend en onwijs gezellig.

Drake Bay -3 nachten 

Wij reden door naar de uitvalsbasis van een van de mooiste plekken van Costa Rica: Drake Bay. Vanuit Drake Bay kun je namelijk niet alleen mooie duiktrips regelen maar ook een bezoek naar het nationale park genaamd Corcovado. Om hier te komen moet je wederom een boot pakken. Vanuit Uvita is het ongeveer een uur rijden naar Sierpe. Hier pak je de boot richting Drake Bay, het is ongeveer een uur varen. 

Vanuit Drake Bay pakten wij de boot weer terug naar Sierpe. Hier haalden wij onze auto weer op en reden wij terug richting San José. Onderweg stopten wij bij het Manuel Antonio National Park om daar een paar uurtjes rond te lopen. Vervolgens was het nog 2 uurtjes rijden naar de hoofdstad waar wij nog 1 nachtje sliepen voordat we de volgende dag weer met het vliegtuig naar Nederland vertrokken. 

Helaas zat de reis er weer op maar wat is dit toch een prachtige reis geweest!

Tip: Mocht je een aantal dagen langer hebben zouden wij Santa Teresa aanraden. Eventueel zou je dan ook een nachtje minder in Uvita kunnen verblijven. In Santa teresa heb je een mooi strand en het is een goede plek voor surfen en relaxen. 

Ook wordt er vaak gekozen voor een overnachting bij Manuel Antonio. Deze zou je kunnen toevoegen na Monteverde of Santa Teresa.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Costa Rica

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter