Een dag in Bad Bentheim

Wil jij een dagje naar Duitsland en niet belachelijk ver rijden? Dan is wellicht Bad Bentheim een oplossing voor jou. Deze stad ligt vlak over de grens, ten hoogte van Enschede. Bad Bentheim is vooral bekend door het Kasteel Bentheim en de steensoort Bentheimer zandsteen. Ook heeft het een heerlijke badhuis waar je een dagje kunt relaxen. Je bent echt eventjes een dagje uit en als je dan toch gaat geven wij jou natuurlijk een paar leuke tips voor een dag in Bad Bentheim. Voor ontbijt, lunch, avond eten en vertier zit je met deze tips goed voor een heerlijk dagje uit.

Ontbijt/Lunch bij Tietmeyer

Voor een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch moet je zijn bij Tietmeyer. Ik genoot hier van heerlijke warme wafels met kersen en Mitch had hier een lekkere ananastaart en lekkere warme chocolademelk.

Kasteel Bad Bentheim

Een eeuwenoud kasteel of vestigingscomplex gemaakt van Bentheimer zandsteen. Het kasteel wordt nog steeds bewoond door de adellijke familie Zu Bentheim und Steinfurt, maar grote gedeeltes van het kasteel zijn te bezoeken, zoals de kruittoren, Katharinenkerk en enkele woonvertrekken.

Van Maart tot Oktober hebben ze op zondag een rondleiding in het Nederlands, voor €5 euro extra op de entreeprijs.

Avondeten bij Mont

In Bad Bentheim kun je ook heerlijk uiteten gaan. Wij hadden gekozen voor het restaurant Mont. Hier hebben wij heerlijk genoten van een twee gangen diner. Wij genoten van een heerlijke vis maaltijd en zij serveren echt de lekkerste toetjes, althans dat vind ik. Mijn favoriet was de perfecte, overheerlijke cho­co­la­desouf­flé (zie foto). Voor deze soufflé zal ik zeker nog een keer terug gaan. Grote aanrader dus!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Duitsland

Laat gerust een reactie achter