Een Dag in Brugge

City Trip Brugge

Ongeveer 3 uurtjes rijden vanaf Amsterdam ligt het Belgische stadje Brugge. Een prachtige stad met een historisch mooie binnenstad dat ondertussen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Toeristen weten de stad massaal te vinden, zo ook wij. Een paar maandjes geleden stapten wij in de auto en brachten wij een bezoek aan Brugge. Een dag lang liepen wij in deze stad rond. Wij genoten van de Belgische biertjes, de heerlijke chocolade, de prachtige gebouwen en de gezellige sfeer. Kortom, Brugge is zeker een aanrader voor een dagje uit of een kort weekendje weg.

Ontdek Brugge

In Brugge is veel te zien en te doen. Het historisch centrum van Brugge is net een museum op zich. Je kunt makkelijk een halve dag vullen door alleen maar rond te lopen en te genieten van alle historische, waardevolle gebouwen om je heen. Daarnaast zijn er verschillende musea om te bezoeken maar ook verschillende andere leuke attracties om de dag mee te vullen. Er zijn genoeg eettentjes om te genieten van Belgische biertjes, Vlaamse frieten en zacht gegaard stoofvlees. Voor de zoete trek is er op elke hoek wel een winkeltje te vinden waar heerlijke Belgische chocolade wordt verkocht.

Natuurlijk hebben wij volop genoten van alles wat deze stad ons te bieden heeft. Hieronder hebben wij onze highlights van een dagje in Brugge uiteengezet.

Bezienswaardigheden

De Markt

De Markt, ook wel De Grote Markt genoemd, bevindt zich in het hart van het historisch centrum van Brugge. Aan de zuidkant van het plein bevindt zich het praalgebouw van de stad, het Belfort. Dit gebouw is de ideale uitkijktoren bij oorlog, brand of ander onheil. Vandaag de dag kun je nog steeds naar de top van dit gebouw klimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Verder op het plein vind je het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck, twee Brugse volkshelden. Aan de rand van het plein vind je verschillende eetcafés, restaurants en winkels.

Shoppen

Natuurlijk kun je ook goed shoppen in Brugge. Omdat Brugge voetgangersvriendelijk is en de winkelstraten goed op elkaar aansluiten is het shoppen erg aangenaam. De belangrijkste winkelstraten bevinden zich tussen de Markt en de oude stadspoorten. Naast de bekende ketens vind je ook vele verschillende boetiekjes.

Rondvaart

Ontdek Brugge ook vanaf het water. Er zijn 5 aanleg plaatsen in de stad om te genieten van een boottocht over de grachten van Brugge. De boten varen langs de meest bijzondere plekjes van de stad. Wij vonden dit zeker een aanrader. De boottocht duurt een half uurtje, maar geeft je zeker een geheel ander perspectief van de stad.

Begijnhof Ten Wijngaerde

Een bezoek aan het Begijnhof mag ook zeker niet missen. Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde is een populaire bezienswaardigheid van de stad. Vroeger woonden hier Begijnen maar tegenwoordig wordt het Begijnhof bewoond door een kloostergemeenschap.

Het Begijnhof ligt aan het Minnewater, waar vele witte zwanen rondzwemmen. Via een bruggetje kom je het Begijnhof binnen, waar je prachtige witgeschilderde huisjes ziet staan met daar omheen bomen. Het is een rustgevende plek om een wandelingetje te maken. Het wemelt er wel vaak van de toeristen.

Eten & Drinken in Brugge

That’s Toast

Voor een lekker ontbijtje of een goede lunch moet je zijn bij That’s Toast. Ik had een heerlijke cappuccino en een Triple Madame. Een tosti met drie toasts, oude kaas, serranoham en een spiegeleitje bovenop. Mijn vriend genoot van een toast met gerookte zalm en avocado.

Brugse Zot

Ben je eenmaal in Brugge mag je natuurlijk niet weg zonder de enige echte Brugse Zot te hebben gedronken. De Brugse Zot wordt gemaakt in de brouwerij ‘De Halve Maan’. Deze brouwerij kun je bezoeken. Er worden ook dagelijks meerdere rondleidingen georganiseerd door zowel de moderne brouwerij als het museum. Achteraf kun je natuurlijk in het café genieten van een echte Brugse Zot. ChocoladeIn het historische centrum van Brugge is in elke straat een winkel te vinden waar heerlijke Belgische chocolade verkocht wordt. Dat Belgen van chocolade houden mag duidelijk zijn en wij geven ze geen ongelijk. Wij houden ook enorm van de Belgische chocolade. In Brugge staat zelfs een chocolade museum: de Choco-Story. Helaas hadden wij onvoldoende tijd om hier langs te gaan, maar ben je een heuse chocolade liefhebber dan is dit museum zeker een aanrader. Wij genoten van heerlijke chocolade van ‘The Chocolate Line’ (TIP!). Natuurlijk ging er ook een bakje mee naar huis.

Sanseveria Bagelsalon

In Brugge kun je op verschillende plekken heerlijk lunchen. Wij genoten van heerlijke bagels bij Bagelsalon Sanseveria. Sanseveria is een gezellig en hip restaurantje. Ondertussen is deze plek al erg bekend onder de lokalen maar ook onder toeristen. Het is een kleine restaurant dus reserveren is, net als de bagels, dan ook zeker aan te raden.

Burgers bij Jilles

De beste burgers in Brugge eet je bij Jilles. Dit restaurant is nog niet zo lang geopend, maar nu al een succes. Hier eet je super lekkere gourmet burgers, met de keus uit verschillende toppings inclusief een frisse salade en heerlijke frietjes. Zeker een aanrader wanneer je lekker, maar niet al te luxe, wilt eten.

House of Waffles

Voor lekkere wafels in Brugge moet je zijn bij House Of Waffles. Ze hebben hier heerlijke hartige en zoete wafels. Denk aan een Italiaanse wafel met cherrytomaten, mozzarella en balsamico azijn en een wafel met kip, spiegelei en tomaten of een kersenwafel.

House of Waffles, Brugge

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BelgiëBrugge

Laat gerust een reactie achter