Hotspots in Dublin

Tijdens onze stedentrip in Dublin, hebben wij mogen genieten van heerlijk eten, knusse restaurants en vele soorten biertjes. Dublin biedt verrassend veel lekkere restaurantjes aan, voor zowel ontbijt, als lunch en natuurlijk avondeten. Er is voor ieder wat wils. Je kunt daar luxe uit eten gaan maar ook genieten van heerlijke pubfood zoals stoofpotjes. Wij hebben 4 heerlijke hotspots in Dublin voor jullie hier beneden beschreven, zodat wanneer je in Dublin bent alvast weet waar je heerlijk kunt eten.

Het is goed om te weten dat het in Dublin gebruikelijk is om te reserveren en al helemaal in het weekend. Voornamelijk in de populairdere restauratns kun je bijna niet op de bonnefooi langs gaan, zij zitten altijd vol. Het is dus erg handig om vooraf een plannetje van restaurants te maken, zodat je deze alvast kan reserveren. Op deze manier bent verzekerd om goed uit eten te kunnen.

Paulies Pizza

Voor heerlijke pizza’s in Dublin moet je zijn bij Paulies Pizza. De pizza’s worden gemaakt in een Napolitaanse pizzaoven. De Napolitaanse pizza herken je aan de zachte bodem. Ze hebben hier keuzes uit Napolitaanse pizza’s maar ook New Yorkse Pizza’s. Wij hadden gekozen voor de Bianca en die was verrukkelijk. Naast heerlijke pizza’s kun je ook genieten van verschillende pasta gerechten. Zo koos onze moeder voor de pasta met schelpdieren en onze vader voor de klassieke pasta bolognese. Allemaal een echte aanrader. En het leukste is dat ze ook kannen met cocktails serveren. Zo kun je gezamenlijk genieten van dezelfde cocktail.

Let op, reserveren in het weekend is wel gewenst. Voornamelijk als jullie met een grote groep zijn.

Queen of Tarts

Voor een lekker ontbijt moet je bij Queen of Tarts zijn. Hier bieden zij van alles aan. Je kunt genieten van een heerlijke avocado toast met gepocheerde eieren, een echt Iers ontbijt met bacon en worstjes of je kunt kiezen uit een van de lekkere taarten en scones die zij aanbieden. Het is er lekker knus en gezellig en ondanks het erg druk was, stond het eten toch snel op tafel.

Queen of Tarts heeft 2 vestigingen in Dublin. Beide niet ver van elkaar verwijderd. Als de ene vestiging druk is, kun je altijd bij de ander kijken. Wij moesten wel eventjes in de rij staan wachten om een plekje te bemachtigen. Hier kan je namelijk niet reserveren. Echter was het dit allemaal waard!

Pitt Brothers

Pitt Brothers is een stoere eettent met heerlijke junk food. Denk aan goedgevulde broodjes pulled pork, hamburgers, brisket of hotdogs. Wij zijn hier maar al te gek op! Heerlijk mals vlees en heerlijke bijgerechten naar keuze. Vooral de grote uienringen zijn een aanrader. Daarnaast delen zij ook gratis softijs uit! Beter kan het niet worden toch.

Temple bar area for Pubfood

De bekendste wijk van Dublin is Temple Bar, een levendige buurt waar Ierse pubs het straatbeeld bepalen. Hier kun je biertjes drinken en typisch Iers pubfood eten. Wat ons betreft moet je hier zeker een keertje gaan eten tijdens jouw stedentrip in Dublin. De glazen Guinness en verse oesters zijn er niet aan te slepen. Het is niet het enige dat er op de menukaart staat. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Irish Stew.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DublinIerland

Laat gerust een reactie achter