Stedentrip Edinburgh – Foodspots

Hotspots in Edinburgh
Stedentrip Edinburgh - Foodspots

Schotland, het land van de whisky en van de haggis. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland, hier kan je gelukkig nog met een redelijk budget iedere dag uit eten. Lees hier wat wij hebben gegeten tijdens ons weekendje weg in Schotland.

Ontbijt / Lunch

Hula Juice Café

Wil je een heerlijke smoothie bowl als ontbijt of een lekkere smoothie bij de lunch? Dan ben jij bij het Hula Juice Café aan het goede adres. Dit cafeetje aan de Grassmarket heeft heerlijke veganistische en glutenvrije gerechten.

Patisserie Valerie

Wil je een wat meer traditioneel ontbijt, ga dan bij de keten ‘Patisserie Valerie’ langs. Ik genoot hier van verrukkelijke Eggs Benedict en mijn vriend van een heerlijke Club Sandwich. Ze hebben hier ook heerlijk gebak en andere zoeternij.

Oink

Een andere bekende keten in Edinburgh is Oink! Oink is een fastfood tentje waar broodjes pulled pork worden verkocht. Deze broodjes zijn net zo lekker als de broodjes die we onlangs in Cuba hadden gegeten. Een lekker sausje, heerlijk kadetje en geweldige pulled pork zorgt voor een zeer smakelijk broodje.

Hula Juice
Hula Juice
Oink
Oink
Patisserie Valerie
Patisserie Valerie

Clarinda’s Tea Room

Het leukste tentje wat we hebben bezocht in Edinburgh is Clarinda’s Tea Room. Wanneer je hier binnenkomt, ben je even verbaasd over hoe antiek het eruit ziet. Het is namelijk net alsof je de theekamer van je oma binnen stapt en je hebt geen idee dat je in een restaurant zit. Ze hebben hier heerlijke taartjes en smakelijke broodjes en je geniet ook, zeker weten, van een lekker kopje thee.

Clarinda's Tearoom
Lekkere thee bij Clarinda’s Tearoom
Clarinda's Tearoom
De tafel vol gebak bij Clarinda’s Tearoom
Clarinda's Tearoom
Ons eten bij Clarinda’s Tearoom

Tussendoor

Whisky Experience

Als je aan Schotland denkt, dan denk je aan Whisky! Wil je meer weten over hoe whisky wordt gemaakt? Dan kan je een tour doen in de whisky experience. Je stapt in een heel groot whisky vat en rijd daarin rond, terwijl je alles wordt verteld over whisky. Deze tour kan zelfs worden gedaan in het Nederlands. Wanneer je uit het whisky vat stapt, ga je verder met de tour en dan vertellen ze je over de verschillende streken waar whisky vandaan komt. Aan het eind mag je zelfs een whisky proeven, je krijgt het whiskyglas mee naar huis.

Whisky Experience
Whisky Experience

Diner

Burgers and Beers Grillhouse

Burgers and Beers Grillhouse op de Royal Mile heeft heerlijk sappige burgers en smakelijke speciaalbiertjes. Daarnaast hebben ze ook zoete aardappelfrietjes en mac and cheese. Perfect voor een avondje uit eten.

World’s End

De World’s End is een pub uit de 16e eeuw, toen Edinburgh nog een ommuurde stad was. Alles wat buiten deze muren lag, hoorde niet bij Edinburgh, vandaar de naam de World’s End. Bij deze pub hebben wij voor het eerst Haggis gegeten als voorgerecht. Wat wij ervan vonden? We vonden het niet smerig, maar ook niet heel lekker, als een voorgerechtje was het ruim voldoende. Als hoofdgerecht hadden we lekkere Fish and Chips. Bij deze pub zijn ook heerlijke biertjes te verkrijgen en kom op tijd, want in deze pub is het vrijwel altijd druk.

Burgers and Beers Grillhouse
Burgers and Beers Grillhouse
'A taste of Haggis' bij World's End
‘A taste of Haggis’ bij World’s End
Fish and Chips bij World's End
Fish and Chips bij World’s End

Kortom wij hebben in Edinburgh allemaal leuke plekjes gevonden waar je tegen een redelijke prijs lekker uit eten kan gaan. Wil je ook weten wat we in Edinburgh hebben bezocht? Lees dan ons artikel over de bezienswaardigheden in Edinburgh. Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €97 en 1,5 uur later zit jij straks ook in een stad met prachtige gebouwen, vol gezelligheid, mooie cultuur en overduidelijk heerlijk eten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: EdinburghSchotland

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter